Güzelbahçe'nin Karikatür Oskarları sahiplerini buldu

  • 0
  • 756
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi'nindüzenlediği  2. Ulusal Karikatür Yarışması'ndaödül alan karikatürcülerin ödülleri törenle verildi.

 

Güzelbahçe Belediyesi'nin Denizcilik Festivali kapsamında düzenlediği2. Ulusal Karikatür Yarışması'na yurdun dört bir yanından toplam 94 çizer 203 eserlekatıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dr. Rıfat Mutlu, (KarikatürcülerDerneği İzmir Temsilcisi), Mustafa Yıldız (Çağdaş Sanatçılar PlatformuSözcüsü), Sadık Pala (Karikatür Sanatçısı), Murteza Albayrak (Karikatür ) ve ÇağlayanBilgen'den (Basın danışmanı) oluşan seçici kurul, titiz bir değerlendirme sonucundaödüle layık eserleri belirledi.

Konusu “Serbest” olan karikatür yarışmasında birincilik ödülünüMusa Gümüş, ikincilik ödülünü Oğuz Gürel, üçüncülük ödülünü ise AlperenKöseoğlu'nun eseri aldı.

Osman Güral Suroğlu, Aşkın Ayrancıoğlu, Muammer Olcay mansiyonödülüne değer bulunurken, Ercan Baysal 'Karikatürcüler Derneği', Burak Ergin'Çağdaş Sanatçılar Platformu',  Prof. Dr.Oğuz Makal ise 'Fikirland” özel ödülü kazandı. 

 

Karikatürcülerin para ödülleri ve plakatleri belediyebahçesinde düzenlenen kokteyl ile dağıtıldı. Törene Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl BaşkanYardımcısı Altan İnanç, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediyemeclis üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv