Güzelbahçe Piri Reis, Fransız televizyonunda

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencilerinin Fransızca ve görsel sanatlar derslerinde ortaklaşa yürüttüğü “1001 Gece” adlı proje Tv5monde’da yayınlanacak.

  • 0
  • 534
Güzelbahçe Piri Reis, Fransız televizyonunda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları 7. sınıf öğrencilerinin Fransızca ve görsel sanatlar derslerinde ortaklaşa yürüttüğü “1001 Gece” adlı proje Tv5monde’da yayınlanacak.
 
Fransa’nın ünlü televizyon kanalı Tv5monde’de yayınlanan “Destination Francophonie” adlı program Aralık ayındaki bölümünde Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarının 7. sınıflarının görsel sanatlar dersinde yürüttüğü “1001 Gece Masalları” adlı projeye yer verecek.
 
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları, Arkas Sanat Merkezi ve İzmir Fransız Kültür Derneği’nde çekim yapan yapımcı ve sunucu Ivan Kabacoff, öğrencilerin yürüttüğü projeden çok etkilendiklerini dile getirdi. Programda Frankofon eğitim yapılan ülkelere yer verdiklerini ve her bölümde ayrı bir ülkeyi anlattıklarını söyleyen Kabacoff, “Aralık ayında üç bölüm halinde Türkiye’ye ver vereceğiz. Piri Reisli öğrencilerin projesinden İzmir çekimleri sırasında haberimiz oldu ve çok ilgimizi çekti. Piri Reis çocuklara sadece Fransızca öğretmiyor Fransızcayı farklı alanlarda araç olarak kullanmalarını sağlıyor. Bu yüzden de Türkiye bölümlerinin kurgusunu değiştirip bir bölümü İzmir ve Piri Reisli öğrencilerin projesine ayırmaya karar verdik” dedi. Okulda yapılan çekimler sırasında büyük keyif aldıklarını sözlerine ekleyen Kabacoff, “Çok renkli bir okul, anaokulundaki çocukların bile Fransızca konuştuklarını duymak bizi ayrıca mutlu etti, belli ki çocuklar bu okulda olduklarından dolayı çok mutlular” diye konuştu.
 
7. sınıfların projesi
Bugüne kadar pek çok proje gerçekleştirdiğini dile getiren Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven ise “7. sınıf öğrencileri her yıl görsel sanatlar dersinde Fransızcayı kullanabilecekleri bir proje hazırlıyorlar. Bu yıl da Arkas Sanat Merkezi ve İzmir Fransız Kültür Merkezi’ndeki “1001 Gece” adlı sergiden esinlendiler. Bu sergiden seçilen farklı eserler üzerinde çalışarak kendi hikayelerini yazacaklar. Öğrencilerimizin çalışmasının tüm dünyada yayın yapan bir Fransız televizyon kanalının ilgisini çekmesi, ekibin proje hakkındaki olumlu görüşleri eğitim yöntemimizin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu nedenle çok mutluyuz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv