Dikili Barış Demokrasi ve Çevre Şenliklerinin ikinci gecesinde Dikililerle buluşan Genco Erkal, " Marx'ın Dönüşü " oyununu Atatürk Meydanı'nı dolduran üç bin kişi için sahneledi.
Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro Gecesi’nde sahne alan usta tiyatrocu Genco Erkal, "Marx'ın Dönüşü" isimli tek kişilik oyunda sergilediği muhteşem performansı ile Atatürk Meydanı'nı dolduran üç bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.
Amerikalı muhalif aktivist ve oyun yazarı Howard Zınn tarafından yazılan ve Marx'ın, “öbür taraf”ta seyahat özgürlüğü olmamasına rağmen adını temize çıkarmak için isyan ederek yaşama geri dönüşünü ve yüz elli yıl önce öngördüğü gibi kapitalizmin aslında büyük bir yoksulluk ve sömürü düzeni olduğunun anlatıldığı oyuna büyük ilgi gösteren sanatseverler Dikili'yi dev bir açıkhava tiyatrosuna döndürdü.
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, oyunun sonunda dakşkalarca alkışlanan usta oyuncuya Dikili Barış Demokrasi ve Çevre Şenliği'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek kendisine Olof Palme Barış Anıtı figürlü bir plaket ve çiçek verdi.