Haftanın stresini fuarda attılar

85. İzmir Enternasyonal Fuarı, hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Athena’da coşan, Frankenstein’da sanata doyan ziyaretçiler, Mogambo’da usta ozanların eserleriyle büyülendi.

  • 0
  • 904
 Haftanın stresini fuarda attılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son iki gününde hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen onbinlerce kişi, fuarda eğlenceli vakit geçirdi. Temposu yüksek Athena konserinde stres atarken, tiyatrolarda keyifli zaman geçirdi, caz konseriyle müziğin farklı tınısıyla buluştu.

Herkes ‘Holigan’ Oldu
Türkiye’nin en iyi rock gruplarından Athena, slogan haline gelmiş şarkıları ve sempatik duruşları ile hayranlarını Fuar Çim Konserleri’nde coşturdu. Punk rock tarzında müzik yapan Athena, son albümleri olan “Kafama Göre”nin yanı sıra eski şarkılarını da söyledi. “Ah Yaşamak Var Ya” şarkısıyla konserine başlayan grup, “Kafama Göre”, “Arsız Gönül”, “Herşey Güzel Olacak” gibi şarkılarıyla gençlerden tam not aldı. “İzmir’in Dağları”nı seyirciyle birlikte seslendiren Athena, “Holigan” şarkısıyla eğlencenin zirvesine çıktı.
Güçlü Kadrodan Bir Klasik
Fransızca yazılan Frankenstein adlı romandan tiyatroya derlenen ve bugüne dek dünyada pek çok sahnede sergilenen oyun, 3 Eylül’de tiyatro severlerle buluştu.  Folkart sponsorluğunda sahnelenen oyunun yönetmen koltuğunda Şakir Gürzumar bulunurken, rolleri Kerem Alışık, Cansel Elçin, Deniz Uğur, Engin Gürmen, Yılmaz Gruda, Feride Ceyda Elkaya, Batuhan Pamukçu, Ömür Kayakırılmaz, Burcu Görek, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Ozan Akif Serman, Gürkan Ezer ve Ali Keçeli paylaştı. Oyunda, toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatıldı. Oyun; güçlü oyuncu kadrosu, konusu ve sanatsal  anlatımıyla büyük ilgi gördü. Dünya sinemasının kült filmleri arasında gösterilen eserde plastik makyajla “Yaratık” haline dönüşen Kerem Alışık, görüntüsüyle izleyenleri hayrete düşürdü.

Usta Ozanların Eserleri Mogambo’daydı
Mogambo, Şenay Lambaoğlu’nu Folkart sponsorluğunda seyirciyle buluşturdu. Son albümü “Başka Türlü Bir Şey”de yer alan Farketmeden, Seni Düşünmek, Sensiz Olmaz, Uçurtma gibi efsane şarkılarını yorumlayan sanatçı, dinleyenlere muhteşem bir akşam yaşattı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan Füruğ Ferruhzad’a unutulmaz ozanların  önemli eserleri Şenay Lambaoğlu’nun duru sesi, güçlü yorumu ve etkili anlatımında yeniden hayat buldu.
Almanya’nın Kiel şehrinde doğan Şenay Lambaoğlu; ilk müzik çalışmalarına öğrenimini sürdürdüğü okul korosu ve okul orkestrasında başladı. Liseden sonra Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama eğitimi aldı. İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğundan mezun olduktan sonra aynı yıllarda İstanbul’da birçok caz müzisyeni ile çalışma fırsatı buldu. Bugüne dek çeşitli eğitimlere katılan ve ünlü müzisyenlerle birçok projede çalışan Lambaoğlu, ilk albümünü 2012’de çıkardı. 2009 İstanbul Caz Festivali, 19. İstanbul Caz Festivali, 23.Akbank Caz Festivali ve 2014 yılında 17. Uluslararası Caz Festivali kapsamında sahne aldı. 2014’te ikinci albümünü çıkaran güçlü ses, 2015’te son albümü olan “Başka Türlü Bir Şey”i müzikseverlerin beğenisine sundu.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv