Hakkımı Helal Etmiyorum

  • 0
  • 1.106
Hakkımı Helal Etmiyorum
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, duygulu bir konsere ev sahipliği yaptı. Konser öncesi düzenlenen törenle Şubat ayında emekli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir, Klarinet Sanatçısı Atıf Peynirci, Trompet sanatçısı Halil Taşgıt ile Viyola sanatçıları Zeliha Özel ve Nurdan Sönmez, plaketlerle emekliliğe uğurlandı.
İZDSO Müdür Yardımcısı Özlem Sevil sanata katkıları nedeniyle teşekkür ederek plaket verdiği sanatçılar duygusal konuşmalarıyla salonda hüzünlü bir hava estirdi.

Emekli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının sanatçı Müdürlüğü de yapan kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir, alınan şehit haberlerinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
 
Çalışma arkadaşlarına teşekkür ve hakkını helal ettiği konuşmasında İzmirli sanatseverlere de teşekkür etmeyi unutmadı. Pekdemir şöyle devam etti: AKM Yangınının ardından konser vereceğimiz yerleri bildirdiğimde sevgili sanatsever dostlarımız o salona geldi. Lütfen, şimdi de bayrağı bizden devralan arkadaşlarımızın sanat yapmak için çaba gösterdiği konserlerde yalnız bırakmasınlar ve her konsere birer kişi fazla getirsinler” dedi.

Dönemin bakanı İstemihan Talay ile çok güzel ve iyi çalışmalar yaptığını dile getiren Pekdemir, kendini çok üzen, görev yapma çabasında sürekli zorluklar çıkaran bir bakana ise hakkını helal etmediğini söyledi ve coşkuyla alkışlandı. 

Pekdemir’in ardından Klarinet Sanatçısı Atıf Peynirci, Trompet sanatçısı Halil Taşgıt ile Viyola sanatçıları Zeliha Özel ve Nurdan Sönmez, plaketlerini alarak özellikle çalıma arkadaşlarına teşekkür ettiler.

Töreninin ardından Orkestra İstanbul’un kurucusu ve daimi şefi Oğuzhan Balcı tarafından yönetilen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çellistanbul solistleri Çağ Erçağ, Melih Kara, Murat Berk, Ediz Şekercioğlu’na eşlik etti.

A. Vivaldi’nin 2 Çello Konçertosu ile başlayan konserin birinci bölümünde, D. Popper’in 3 Çello Konçertosu, A. Vivaldi’nin 4 Çello Konçertosu seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde ise N.R, Korsakov’un Şehrezat’ı izleyen sanatseverler tarafından coşkuyla alkışlandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv