Hasta ve Hasta Yakınlarına konukevi

  • 0
  • 980
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi alanı içinde yapılacakKİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin Temel Atma Töreni, RektörümüzProf. Dr. Mehmet Füzün, KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayanve KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul’un ev sahipliğindegerçekleştirildi. İnciraltı’ndaki Sağlık Yerleşkesi’nde inşaat alanında yapılantemel atma törenine; Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, CHP İzmir MilletvekilleriMehmet Ali Susam ile Mustafa Moroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse,Ünlü Modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ileçok sayıda hayırsever katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün,Dokuz Eylül Üniversitesi’nin dünya ve Türk bilimine katkısı olan önemlikurumlardan biri olduğunu belirterek, “Üniversitemiz Türkiye’nin göz bebeği birkurumdur. 63 bin 472 öğrencisi ile öğrenci sayısı bakımından İzmir’in en büyüküniversitesidir. Dokuz Eylül Üniversitesi, mensuplarına sahip çıkan, kadınhaklarına saygılı, araştırmayı ön planda tutan, sanata önem veren büyük birkurum olmasının yanında Türkiye’nin en iyi Tıp Fakültelerinden birine sahiptir.Kanser tedavisi gören insanların ailelerinin kalacağı konukevinin yapılmasınıçok önemsiyorum. KİTVAK’ı bu önemli çalışmasından ötürü kutluyorum” dedi.     

KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan iseKİTVAK’ın küçük paralarla yola çıkan ancak hayırseverlerin desteği ile büyükişler başaran bir vakıf olduğunu belirterek, “KİTVAK’ın İzmir’e en önemlikatkısı Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’dir. Ayrıca Ege ÜniversitesiHastanesi’ne yaptığımız Hasta Konuk Evi’nden sonra şimdi de Dokuz EylülÜniversitesi için, KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi yapıyoruz.Hayırseverlerimizin desteği ile bu çalışmaları yapabildik. Bize güvenen herkeseteşekkür ediyorum” dedi.

KİTVAK Yönetim Kuruyu Başkanı Ramazan Soncul ise 36 aydayapılması planlanan Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin 3800 metrekarelik biralan üzerinde kurulduğunu belirterek, “10 Engelli odası olmak üzere 41 oda ve82 yatak kapasitelidir. Bünyesinde 2 adet asansör ve otopark mevcuttur. Yenibir hayalimizi gerçeğe dönüştüreceğimiz için çok mutluyuz. Temel atma törenidiyoruz, ancak ilk katımız bitti. İnşaatımız hızla ilerliyor. Tek desteğimiz hayırseverlerimizeteşekkürü borç biliriz” dedi.  Açılışkonuşmalarının ardından katkılarından ötürü hayırseverlere teşekkür plaketitakdim edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Arşiv