Hastane bahçesini donatacak heykeller törenle açıldı

  • 0
  • 1.105
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresiniheykellerle donatmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen 40 günlük “AsklepiosUluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 7eserin sergilendiği görkemli bir törenle yapıldı.

Yerli ve yabancı heykeltraşlar Aldo Shiroma Uza (Peru),Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar(Ukrayna), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya),Volodymyr Kochmar (Ukrayna) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) mezunu Türkheykeltraşlar Kadriye Kantık, İsmail Atar ile Tonguç Sercan’ın birbirindengüzel eserleri, 40 günlük çalışma görüntülerinin yer aldığı 40 fotoğraflabirlikte sergilendi. 12 Mayıs -20 Haziran tarihleri arasında yoğun çalışma ile tamamlanan2-3 metre boyundaki heykellerin, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bir haftasergilendikten sonra DEÜ Hastanesi çevresindeki uygun alanlara yerleştirileceğibelirtildi.  

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Hastanesi BaşhekimiProf. Dr. Mehmet Refik Mas ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. HalilYoleri’nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği iledüzenlenen etkinliğin kapanış sergisine; B.Şehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu’nu temsilen Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir Bölge Adliye MahkemesiCumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, DEÜönceki Rektörü Prof. Dr. Fethi İdiman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öncekiRektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse,Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Başhekim Yardımcıları, sponsorlar,mermer bağışçıları, akademisyenler ve idari personel katıldı.  

Heykeltraşların çalışmalarını yansıtan film gösterimi vemüzik dinletisi ile başlayan sempozyumda Rektör Prof. Dr. Füzün şöyle konuştu:

“Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 6 temel özelliğinden birisi,sanata ve sanatçıya verdiği önem ve bu konudaki atılımlardır. Bu anlayış içindebirkaç ay önce Başhekimimiz, hastanemize heykeller kazandıracak bu projeden sözedince ‘derhal hayata geçirelim’dedim. Birbirinden değerli projeler sunuldu.Sanatçıların alın terleri, vicdanlarının ve kalplerinin güzelliği ile güzeleserler ortaya çıktı. Başta başhekimim ve çok değerli sanatçılara, BüyükşehirBelediye Başkanımız ve diğer sponsorlara, tüm emeği geçenlere teşekkürediyorum.”

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas projenin önemini dilegetiren konuşmasında; “Asırlardır Anadolu toprakları derin kültürel kökleri bünyesindebarındıran mirasın beşiği olmuştur. Bizler bu mirasın çocukları olarak butopraklardan gelen seslere kulak vermeliyiz. Batı’da 17. Yüzyılın sonlarındaüniversitelerin kurulmaya başlanması ile toplumsal gelişimin nasıl hızlandığınıçok iyi biliyoruz.  Üniversiteler hembilimsel bakış açıları, hem de eşsiz öngörüleri ile toplumun lokomotifi olmaözelliğini hiç kaybetmemelidir. Sayın Rektörümüzün önderliğinde, ÜniversiteHastanemiz ile Güzel Sanatlar Fakültemizin birlikte organize ettiği Taş HeykelSempozyumu, hastanemize çok değerli 7 sanat eseri kazandırdı. Bu eserlerinhastanemiz bahçesinde yerlerini alması, hem kurumumuz hem de güzel İzmirimizindoğal örtüsü ve kimliğine katkı sağlayacaktır” dedi. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç.Gökçen Ergür de 40 gün önce Türkiye’de ilk olan bir süreci başlatıp milatsayılan bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti. Ergür, “Söylenecek çok şeyvar. Heykel ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerimizin de görev yaptığı bu projeakademik bir çalışmadır. Sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında pek çokinsan var. Başta Sayın Rektörümüz, Başhekimimiz ve sponsorlarımız olmak üzeretüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu destekler ile her şeyiyapabileceğimizi görüyor, organizasyonun sürekliliğine inanıyorum” diyekonuştu.  


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv