Hastane koridorlarında seramik ve resim sergisi

Banu Barış’ın seramik ve resimlerinden oluşan ilk kişisel sergisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 20 Mayıs Amfisi fuaye alanında ziyarete açıldı.

  • 0
  • 502
Hastane koridorlarında seramik ve resim sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Banu Barış’ın seramik ve resimlerinden oluşan ilk kişisel sergisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 20 Mayıs Amfisi fuaye alanında ziyarete açıldı.

EÜ Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören Banu Barış, burada sürdürülen atölye çalışmalarında yapmış olduğu eserleri, sanatseverlerin beğenisine sundu. Hastalığı ile mücadelesini merkezdeki sanatsal aktivitelere katılarak devam ettirdiğini ifade eden Barış, “Merkezde sürdürülen aktivitelerde çok sayıda seramik ve resim üretme şansı buldum. Eğitmenlerimizin de yüreklendirmesiyle bu eserleri bir sergide bir araya getirdim. TRSM bizlere aile sıcaklığında bir ortam sunuyor. Burada yer alan seramik, resim, tiyatro ve diğer aktiviteler ile kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Eğitmenlerimiz çok yardımcı oluyorlar. Bazen aynı duyguları hissediyoruz. Üreterek özgüven kazanıyoruz. Özgüven gelince de hastalığımızı daha kolay atlatabiliyoruz. Hayata daha çok tutunabiliyoruz. Burada içe kapanmıyorsunuz. Çünkü burada herkes mutlaka birbirine moral veriyor, yardım ediyor.  Tüm eğitmenlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum’’ şeklide konuştu.
Eserlerini oluştururken yaşadığı bireysel sıkıntıların yanında toplumsal olayların da etkili olduğunu dile getiren Barış, eserlerinde ‘seçimler, toplumsal baskı, basın özgürlüğü, çevre sorunları’ gibi konulara yer verdiğini söyledi. 

Türkiye’nin tescilli ilk merkezi
Türkiye’de üniversite hastanesine bağlı ilk tescil edilen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, İzmir’de ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastalara ve ailelerine yönelik hizmetler veriyor.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kayahan, “Merkezimizde, ruhsal rahatsızlığı olan bireylere tıbbi tedavilerinin yanında psiko-sosyal tedavi hizmeti ve desteği sağlayarak, bu hastalarda ortaya çıkan yeti yitimine bağlı sosyal ve mesleki kayıpları yerine koymaya çalışıyoruz. Bu hastalara yönelik toplumdaki ön yargıları değiştirmek ve onların üretken bir birey olarak toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv