Haydi kano kursuna!

Karşıyakalıları spora teşvik etmek ve kentlinin denizle ilişkisini güçlendirmek hedefiyle yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, “Su Sporları Merkezi” açtı.

  • 0
  • 1.116
Haydi kano kursuna!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda hizmete giren merkezde kano kursları verilecek, yeni sporcular yetiştirilecek. Başkan Akpınar, “Tesisimiz, deniz kültürümüze ve su sporlarının gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır. Karşıyakamıza ve İzmirimize hayırlı olsun” dedi.

COŞKULU AÇILIŞ
Yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinlik ve kurslarla binlerce kişiye spor yapma olanağı sağlayan Karşıyaka Belediyesi, artık Karşıyakalıları su sporlarıyla da buluşturacak. Hem halk için spor olanaklarını arttırmak hem de denizden daha etkin şekilde yararlanabilmesini sağlamak adına kurulan “Su Sporları Merkezi” Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

SPORCU YETİŞTİRİLECEK
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçirilen merkezde, 10 yaş ve üzeri yüzme bilen Karşıyakalılara kano kursu verilecek. Katılımcılar, 15’er kişilik gruplar halinde eğitim alacak. Karşıyaka’yı olimpik spor branşı kanoda, ulusal ve uluslararası çapta temsil edecek yeni sporcular yetiştirilecek. Kayıtların devam ettiği kursa ilişkin 324 73 63 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabilecek.

YENİ KUŞAKLAR DENİZLE BULUŞACAK
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’yı körfezimizden, denizimizden ayrı düşünmek olası değildir. Dahası, deniz Karşıyakalılık Kültürü’nün ayrılmaz bir parçasıdır. ‘Karşıyaka Belediyesi Su Sporları Merkezi’ bu gerçeğin yeniden anımsanmasına, deniz kültürümüze ve su sporlarının gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır. Karşıyaka’nın bu bağlamda öteden beri gösterdiği çabalara, bir de bu tesisle katkıda bulunacak; özellikle yeni kuşakları denizle buluşturacağız. En büyük dileğimiz, merkezimizin yaygınlaşması, körfezimizin ulusal ve uluslararası su sporlarına layık olduğunca açılmasıdır. Karşıyakamıza ve İzmirimize güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv