Hayırsever işadamı Hayrettin Duran Vefat etti

Atatürk ve Cumhuriyet tutkunu, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve dönemin “İsmet Abi”si ünlü Siyasetçi İsmet Sezgin’in yakın arkadaşı, Bornovalı Hayırsever işadamı Hayrettin Duran, evinde geçirdiği kalp krizi sonunda hayatını kaybetti.

  • 0
  • 3.756
Hayırsever işadamı Hayrettin Duran Vefat etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1942 yılında Çeşme ilçesinde bir memur ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, ilk orta lise tahsillerini zorluklar içinde tamamlayan Duran, ünİversite yıllarında milli lig takımlarında profesyonel olarak  futbol oynadı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirerek ziraat yüksek mühendisi oldu.

1968 yılında atıldığı ticaret hayatındaki başarıları sayesinde İzmir’in sayılı iş adamlarından biri haline geldi. Eğitime verdiği destekle her zaman taktir gören, Bornova Atatürk Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, İsmet Sezgin ilköğretim okulu ve Hayrettin Duran Anadolu Lisesi’nin kurucusu 78 yaşındaki Hayrettin Duran, 2 Şubat Pazar günü  Bornova Hüseyin İsabey Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından eski Bornova Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv