Hayırsever Mirci İçin Lokma Döküldü

Konak Belediyesi geçen hafta yaşamını yitiren hayırsever Sıdıka Saadet Mirci için lokma döktürdü. 91 yaşında hayatını kaybeden emekli öğretmen Mirci’nin bağışlarıyla hizmete açılan semt merkezi ile Halilrıfatpaşa Caddesi’ndeki İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi önünde düzenlenen anma törenlerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra merkezlerden faydalanan kursiyerler, Mirci’nin yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • 0
  • 424
Hayırsever Mirci İçin Lokma Döküldü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi geçen hafta yaşamını yitiren hayırsever Sıdıka Saadet Mirci için lokma döktürdü. 91 yaşında hayatını kaybeden emekli öğretmen Mirci’nin bağışlarıyla hizmete açılan semt merkezi ile Halilrıfatpaşa Caddesi’ndeki İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi önünde düzenlenen anma törenlerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra merkezlerden faydalanan kursiyerler, Mirci’nin yakınları ve mahalle sakinleri katıldı. İki ayrı noktada gerçekleşen lokma dağıtımı ilk olarak Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi önünde yapıldı. Merkezde kurs gören kadın kursiyerlerin katıldığı törende konuşan Başkan Pekdaş, “Saadet Mirci yaptığı bağışlarla İzmir’e, İzmirlilere değer kazandırmış saygın bir kişiydi. Konak Belediyesi’ne bağışladığı tarihi bir İzmir evinin kamusal hizmet için kullanılmasını, mahalleliye katkı sağladı. Bu bina şimdilerde birçok kursiyere hizmet veriyor. Buraya gelenler birbirleriyle sohbet edip, dostluk kuruyor. Ayrıca İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezimizin yapılmasına da ekonomik olarak destek vermişti. İyi bir insandı ve onu kaybettik. Çok üzgünüz. İyi ki böyle iyi insanlar var ve bu iyi insanların katlılarıyla dünya daha güzel bir yer haline geliyor. Bugün onu bir kez daha şükranla anıyoruz. Ruhuna dualar okuyalım. Nurlar içinde yatması için hep birlikte dilekte bulunalım. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun” dedi.  Başkan Pekdaş daha sonra Saadet Mirci’nin bağışlarıyla yapılan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi önündeki lokma dağıtımına katıldı.

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN İDEAİLST BİR ÖĞRETMEN
Üsküdar Kız Lisesi öğretmenliğinden emekli olan Sıdıka Saadet Mirci, 2008 yılında Basmane semtindeki baba evini semt merkezi yapılması için Konak Belediyesi'ne bağışlamıştı. Protokolde yer alan 'Bilimselliği ve laikliği benimseyen, Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitim verilmesi amacıyla kullanılması' maddesi dikkat çekmişti. 168 metrekarelik tarihi ev yapılan restorasyon sonunda bölge kadınlarına çeşitli kursların verildiği bir merkez olarak faaliyete geçti. Mirci ayrıca Halilrıfatpaşa Caddesi 707 ada, 43 parselde kayıtlı Konak Belediyesi mülkiyetindeki arsa üzerinde yapılan İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne maddi olarak destek de vermişti. Verilen bağışla merkezin inşaatı kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv