Hayvan koruma gönüllüleri sahada

Bayraklı Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanların korunması, sorunlarının giderilmesi ve onların yakından takip edilmesi için düzenlenen “yerel hayvanları koruma görevlisi” eğitimini başarıyla tamamlayarak sınavı kazanan 34 hayvan severe kimlik kartı verdi.

  • 0
  • 777
Hayvan koruma gönüllüleri sahada
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanların korunması, sorunlarının giderilmesi ve onların yakından takip edilmesi için düzenlenen “yerel hayvanları koruma görevlisi” eğitimini başarıyla tamamlayarak sınavı kazanan 34 hayvan severe kimlik kartı verdi. Gönüllüler,  bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesiyle ilgili sorunların çözümü noktasında Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, birlikte hareket edecek.

Bayraklı Belediyesi Veteriner işleri Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda Osmangazi hizmet binası toplantı salonunda iki gün süren eğitimde; 43 hayvan severe, hayvanları koruma yolları, hayvan davranışı, bakımı, beslenmesi, hasta hayvanların tanınması gibi konularda eğitim vermişti. Ayrıca hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması konularında da detaylar anlatılmıştı.

RESMEN HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ OLDULAR
Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınava 36 kişi katıldı. 34 kişi yerel hayvan koruma görevlisi sınavını başarıyla geçti. Sınav kağıtları Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderildi. Daha sonra “yerel hayvanları koruma görevlisi” kimlik kartları Valilik İl Koruma kurulunda onaylandı. Resmi yazıyla belediyeye bildirilen 34 hayvan severe Osmangazi Hizmet Binası Konferans salonunda düzenlenen törenle kimlik kartları verildi.

SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sokak hayvanları konusunda belediye olarak oldukça duyarlı olduklarını belirterek, “Hayvanların korunması noktasında hepimize görev düşüyor. Belediye olarak sokak hayvanları için elimizden geleni yapıyoruz. Bir hayvan rehabilitasyon merkezi projemiz var. Onu hayata geçireceğiz. Kimlik kartlarını alan hayvan koruma gönüllüleri ile birlikte çalışacağız. Sorunları bize iletecekler, biz de bunlara anında çözüm getireceğiz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv