Hedef, kentin spor ve kültür hayatını etkileyecek KTK

İzmir’in spor ve kültür hayatının köklü kulübü olan Kültürpark Tenis Kulübü(KTK), yeni yönetimini seçmek için 12 Ocak 2020 tarihinde seçime gidiyor.

  • 0
  • 743
Hedef, kentin spor ve kültür hayatını etkileyecek KTK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in spor ve kültür hayatının köklü kulübü olan Kültürpark Tenis Kulübü(KTK), yeni yönetimini seçmek için 12 Ocak 2020 tarihinde seçime gidiyor.

Kentin akciğerleri konumundaki Kültürpark’ı İzmir’e kazandıran ve Kültürpak Tenis Kulübü’nün de kurucusu olan Dr. Behçet Uz’un torunu Diş Hekimi Kurtul Kaptanoğlu’nun liderliğinde toplanan ‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’, bir yandan Kulübü kentin sosyal ve spor hayatındaki eski güçlü konumuna yeniden getirmeyi hedeflerken, bir yandan da  yerel dinamiklerle işbirliği içinde çalışarak, İzmir’e tenisçi kent kimliği kazandırmanın mücadelesini vermek amacıyla KTK Yönetim Kurulu adaylığını açıkladı.

Kaptanoğlu, 12 Ocak’ta gerçekleşecek seçimde Sarı Liste olarak yarışacak ‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’nun yüzde 60’nın kadınlardan oluştuğunu belirtti ve KTK tarihinde ilk kez, mevcut Yönetim Kurulu üyelerinden kimseyi bünyesinde barındırmadığına dikkat çekti.

Kültürpark ve KTK’nın korunarak geleceğe taşınması için 3 nesildir mücadele eden bir aileden geldiğini hatırlatan Kaptanoğlu, “ Dedem Dr. Behçet Uz, Kültürpark ve KTK’yı kuran kişidir. annem Ödel Kaptanoğlu da, Kültürpark içinde yapılaşmaya izin verilme niyetinin ortaya çıktığı 1989 yılında, insan zinciri oluşturarak İzmirlinin Kültürpark’taki yeşil yoğunluğunu koruma duyarlılığını sergilemesini sağladı ve dönemin Cumhurbaşkanı’nın huzuruna kadar çıkarak, Kültürpark’ın 2. derece SİT alanı olarak korunmasını sağladı. Ben de aile geleneğini sürdürmek adına, arkadaşlarımla birlikte, güzide Kulübümüz için;  küçük bir azınlığın arka bahçesi tabiri gibi, bugün ülkemizde sıkça karşılaşılan kibirli ve ayrıştırıcı söylemlerin çıktığı bu dönemde, KTK’ya sahip çıkmak ve Kulübü kentin sosyal ve kültürel hayatında daha güçlü bir konuma getirmek için kollarımızı sıvamaya karar verdik” diye konuştu.

KTK, İzmir’e tenisçi kent kimliği kazandıracak 
‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’ndaki 3 üyenin milli sporcu  olduğunun altını çizen Kurtul Kaptanoğlu, şöyle konuştu: “ Biz milli sporcularımızın da desteğiyle, İzmir’e uluslararası müsabakaların da düzenleneceği tenisçi kent kimliği kazandırmak için projeler hazırlayacağız. Teniste uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz. Üyelerimiz arasında da tenis turnuvaları düzenleyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle, İzmir’i tenisçi kent yapmayı planlıyoruz. İzmir’e, Tenis Kütüphanesi, Tenis Müzesi kurmak istiyoruz. Kortlarımızı ITF standartlarında yenileyeceğiz.” Altyapı, eğitim ve etkinlik konularında uzmanlığı dünyaca tanınan kişilerle birlikte projelerimizi hazırlamaya başladık. Gerekli finansman ihtiyacı için bir yandan AB fonlarından yararlanmak için girişimlerde bulunurken, diğer yandan da belediyeler başta olmak üzere yerel dinamiklerle işbirliği içinde olacağız.”
 
Anketlerle, üyelerin beklentileri belirlendi
Kurtul Kaptanoğlu, KTK’nın geçmişte 2 bin 500 üyeden, günümüzde 571 üyeye kadar gerilediğini, Kulübün sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin spor hayatında öncü bir kulüpken, yönetim hatalarından dolayı üyelerini ve etkinliğini kaybettiğini vurguladı. Kaptonoğlu, şunları söyledi: “Yaptığımız anketlerle, üyelerimizin dörtte birinin düzenli tenis oynadığını, geri kalanlarının ise ağırlıklı olarak kültürel, sanatsal ve sosyal yönlerden güçlendirilmesini istediğini belirledik.  İlk hedef olarak üye sayımızı yeniden artırmayı amaçlıyoruz. 20 yıldır hiçbir yönetim proje ile gelmedi. İlk kez “Geçmişten Gelen KTK Grubu’ olarak kentin spor ve kültür hayatına güç katacak projelerle geliyoruz. Sadece sergiler düzenlemek yetmiyor. KTK,  sosyal, kültürel ve sanatsal konularda ise fiziksel şartları iyileştirilmiş mekanlarda daha güçlü programlarla üyelerinin beklentisini karşılayacak.  Atıl duran alanlarımızı da kullanarak daha çok söyleşi, daha çok seminer, daha çok eğitim,  sergi ve sosyal etkinlik düzenleyen bir KTK hedefliyoruz” diye konuştu.

12 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek KTK Genel Kurulu’nda, Sarı Liste’de yarışacak Yönetim Kurulu adayları:
Başkan Adayı Kurtul Kaptanoğlu
Yönetim Kurulu üyeleri:
Alp Esin
Aycan Kurtcan
Aydan Ersezen
Burçe Kürkan Büküşoğlu
Cemal Yılancıoğlu
Efe Kumova
Feride Berki Saraçoğlu
Jizlen Atay
Kurtul Ali Kaptanoğlu
Osman Taner
Özce Turgay
Pınar Görçiz
Pınar Şenman
Saffet Mutluer
S. Sevkan Soyuer
Şayan Saygılı
Şekip Kılıçarslan
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv