Hem hekimler hem de hastalar artık daha güvende

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çocuk Hastanesi Acil Servislerinde artık polis ve jandarma da görev yapacak.

  • 0
  • 360
Hem hekimler hem de hastalar artık daha güvende
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çocuk Hastanesi Acil Servislerinde artık polis ve jandarma da görev yapacak.  Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet eylemleri nedeniyle yeni önlemler aldı. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için artık özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ve jandarma da Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çocuk Hastanesi Acil Servislerinde 7 gün 24 saat görev yapacak.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın İçişleri ve  Sağlık Bakanlığı ile İzmir Valiliği nezdinde yürüttüğü, sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda hizmet sunabilmeleri ve hekim ile hasta arasındaki güven ilişkisini sağlamaya yönelik yoğun girişimler sonuç verdi. Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde polis ve jandarma ekipleri de görev yapmaya başladı.

Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde görev başı yapan polis ve jandarma ekiplerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Türkiye’nin en büyük hastanesi ve acil servisimiz de belki Türkiye’deki en yoğun acil servislerin başında geliyor. Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi Ege Üniversitemizde de asla kabul etmediğimiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı yaşandı. Hükümetimizin, İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin destekleri ile emniyet ve jandarmamız acil servislerimizde hizmet vermeye başladı. Sağlık çalışanlarımızın güvenli bir ortamda hizmet sunabilmelerini sağlamak ve hekim ile hasta arasındaki güven ilişkisini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Artık özel güvenlik görevlilerimizin yanı sıra polis ve jandarma ekipleri Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çocuk Hastanesi Acil Servislerinde 24 saat görev yapacak. Desteklerinden dolayı,  İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya ve İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özel güvenlik, polis ve jandarma ekipleri birlikte görev yapacak
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Ege Üniversitesi markasının en önemli ayağını oluşturan Tıp Fakültesi,  sunduğu sağlık hizmetleriyle, donanımlı ve yetkin akademik kadrosuyla dünyada referans gösterilen akademik sağlık kurumlarından birisi. Hastanemiz, toplumla buluşmanın en yoğun biçimde yaşandığı birimlerin başında geliyor. Sağlık çalışanlarımız hastanemizin bütün birimlerinde büyük bir özveriyle hizmetlerini sürdürüyorlar. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için devletimiz mevzuatta bir dizi uygulamayı hayata geçirdi. Özellikle şiddet olaylarının en fazla yaşandığı acil servislerde güvenlik zafiyetinin özel güvenlik görevlilerince giderilemediğini biliyoruz. Adli bir olay yaşandığında sağlık personelimizin soruşturma işlemleri için emniyet birimlerine davet edilmesi bir takım sorunları doğuruyordu. Aynı zamanda bu kişilerin kolluğa tesliminde zaman zaman sıkıntı yaşanıyordu. Bu sıkıntıları gidermeye yönelik devletimizin yaptığı yasal düzenlemeler doğrultusunda biz de hastanemizde, acil servisimizde 24 saat esaslı polis ve jandarma görev yapması talebinde bulunduk. Sağlık personelimize karşı işlenen suçlarda işlemler, yürütülen muayene,  müdahale ve hasta bakım hizmetlerini aksatmayacak şekilde polis merkezlerine intikal ettirilmeden hastanemizde yerine getirilecek. Polis ve jandarma ekipleri adli görevlerinin yanı sıra önleyici görevde bulunacaklar. Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde artık özel güvenlik görevlilerimiz, polis ve jandarma ekiplerimiz birlikte görev yapacaklar” dedi.

Sağlıkta şiddeti bir kez daha kınayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Biz Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak dekanımızla, başhekimimizle koordineli bir şekilde hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bütün sağlık çalışanlarımızın amacı vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması. Bu uygulama ile acil servise gelen vatandaşlarımız da sağlık çalışanlarımız da çok daha güven ortamı içerisinde sağlık hizmeti alabilecekler. Sağlıkta her türlü şiddeti bir kez daha kınıyoruz. Burada güvenlik önlemlerinin hayat geçmesinde Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak denizde bir damla misali katkımız olduysa bundan mutluluk duyarız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turan, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün,  Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel ve hastane yönetimi ile Acil Serviste incelemelerde bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv