Hem Minikler Hem Gençler İçin Ders Zili Çaldı

İzmir’de nitelikli eğitim için kolları sıvayan Arkas’ın, adını verdiği Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı kanalıyla destek olduğu İtalyan Anadokulu’nda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı heyecan ve sevinçle başladı.

  • 0
  • 792
Hem Minikler Hem Gençler İçin Ders Zili Çaldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de nitelikli eğitim için kolları sıvayan Arkas’ın, adını verdiği Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı kanalıyla destek olduğu İtalyan Anadokulu’nda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı heyecan ve sevinçle başladı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, her iki okulun da açılış törenlerinde yaptığı konuşmalarda küçük yaştan itibaren donanımlı bireyler yetiştirmenin önemini urguladı.

Anaokulundan üniversiteye kadar ülkeye değer kazandıran beyinler yetiştirmeyi ve yetiştirdiği bireylerin iyi lisan eğitimiyle birer dünya vatandaşı olmalarını amaçlayan Arkas’ın, hayata geçirdiği ve desteklediği okullar için yeni dönem başladı.
Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, çalışkan olmanın diplomadan daha önemli olduğunu vurguladı. “İçinizde, gözlerinizde azim ve çalışkanlık olduğu sürece başarırsınız” dedi. Arkas Meslek Lisesi’nin Arkas Holding için önemli olduğunu ve geleceğe mesleğini bilen kişiler yetiştirmeyi hedeflediğini iletti.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan “Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nde öğrenciler, sunulan program ile Arkas’ta staj imkanına sahip oluyor.

2014 senesinde, Arkas’ın hizmet verdiği alanda yeterlilik sahibi insan kaynağının önemi nedeniyle harekete geçerek Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Dalı’nda eğitim vermek üzere kurduğu okulda üçüncü ders yılı başladı. 528 öğrenci zilin çalmasıyla birlikte sınıflardaki yerlerini aldı. 

Okul, teorinin yanı sıra verdiği pratik eğitimlerle sektöre taze kan sağlıyor. Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öncelikli unsur ise öğrencilerin mezun olduktan sonra uluslararası ticarette çalışacak ve hizmet verecek olmaları nedeniyle iyi bir ingilizce eğitim.

Bu yıl, yurt binasını öğrencilerin mekatronik eğitim göreceği 8 derslikli sınıflar haline getiren okulda, toplamda 24 derslik bulunuyor. Okulda ayrıca kütüphanenin yanı sıra kimya, fizik, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, teknik merkez, sığınak ve çok amaçlı bir salon bulunuyor.

“Geleceğim Arkas” programı ile staj imkanı
Okulun Özel Komisyonu ve Arkas Holding İnsan Kaynakları değerlendirme sonuçlarına göre başarılı olan 36 lise son sınıf öğrencisi “İşletmelerde Beceri Eğitimi/İşletme” stajlarını Arkas Holding bünyesinde yapacaklar. “Geleceğim Arkas” programı kapsamında dokuz ay boyunca holdingin farklı departmanlarında staj imkanına sahip olacak öğrenciler, Arkas’ı ve sektörü daha iyi anlama fırsatı yakalayacak.  Program kapsamında öğrencilere verilne verilen mesleki eğitimler ile de onların profesyonel dünyaya daha donanımlı ve hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Program, okulun açılışı ile birlikte 18 Eylül 2017 – Pazartesi günü başladı.

Arkas Meslek Lisesi’nden burs fırsatı
TEOG puan ortalaması 400 ve üzeri olması kaydıyla, TEOG puan sıralamasına göre ilk 20’ye giren ve Arkas Narlıdere Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih eden öğrenciler, 4 yıl boyunca Arkas Holding tarafından burs almaya hak kazanıyor.
Ayrıca öğretim yılı sonunda, her sınıf düzeyi için yıl sonu başarı puanına göre (100 üzerinden 85 puan ve üzeri)  ilk 3’e giren öğrenciler, bir sonraki öğretim yılında performans bursu adı altında burs almaya hak kazanıyor. Lise bursları 10. sınıftan itibaren verilmeye başlanıyor.

118 yıllık anaokulunda ders zili çaldı 
İZMİR’in en eski okullarından olan ve yönetimi geçen yıl imzalanan protokol ile Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı’na devredilen İzmir İtalyan Anaokulu ve İlköğretim Okulu’nda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ders zili düzenlenen törenin ardından çaldı. Törene İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannuzi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve öğrencilerin velileri katıldı. İtalyan Okulu’nun kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyen Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Ben ilkokulu bu okulda okudum,  İtalyancayı bu okulda öğrendim. Geçen yıl buranın yönetimini devraldıktan sonra yenileme çalışmalarına başladık. Birtakım çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bize güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi. İtalyan Konsolosu Luigi Iannuzi ise okulun yaşatılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.
 
Birleşmiş Milletler gibi 
İzmir’in en eski okullarından olan ve ilk anaokulu olma özelliğini taşıyan İzmir İtalyan Anaokulu ve İlköğretim Okulu 1899 yılında kuruldu. Merkezi Roma’da bulunan İtalyan Hayır Cemiyeti IVREA Rahibeleri tarafından yönetilen İzmir İtalyan Anaokulu ve İlköğretim Okulu’nun yönetimi modern ve çağın gereklerine uygun eğitim verilebilmesi amacıyla geçen yıl imzalanan iki ayrı anlaşma ile Arkas Kültür ve Eğitim Vakfı’na devredildi.

118 yaşındaki İtalyan Anaokulu ve İlköğretim Okulu, Türk öğrencilerin yanı sıra ilköğretim okulunda İzmir’de bulunan yabancı görevlilerin çocuklarına da eğitim veriyor. Okulda öğrencilere Türkçe ve İtalyanca anadil eğitiminin yanı sıra İngilizce ve Fransızca ile birlikte dört dil eğitimi veriliyor. Anaokulu bölümünde 3-6 yaş arasında farklı ülkelerden gelmiş öğrenciler Milli Eğitim müfredatına uygun eğitim görürken ilköğretim okulu bölümünde İtalyan müfredatına uygun eğitim veriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv