Hemşirelik ve ebelik öğrencileri için çalıştay...

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliği ile “Hemşirelik ve Ebelik Öğrencilerinin Uygulama Eğitiminde Öğrenci, Okul ve Hastane Açısından Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” temalı Çalıştay düzenlendi.

  • 0
  • 749
Hemşirelik ve ebelik öğrencileri için çalıştay...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü işbirliği ile “Hemşirelik ve Ebelik Öğrencilerinin Uygulama Eğitiminde Öğrenci, Okul ve Hastane Açısından Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” temalı Çalıştay düzenlendi.
 
SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH konferans salonunda gerçekleştiren  Çalıştay’ın başkanlığını İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, Doç. Dr. Yasemin Tokem,  Uzm. Hülya Vural ve Uzm. Nurdan Çamlıbel yaptı. Çalıştay İzmir İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Yetkilileri, Kuzey ve Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, Kamu/Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrenci temsilcileri, eğitim hemşireleri, klinik çalışan hemşireleri, Ege, Dokuz Eylül ve Ekonomi Üniversitesi  Hemşirelik ve Ebelik Bölümü Öğretim Görevlileri ile öğrenci temsilcileri olmak üzere 120 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Çalıştayda Sağlık Meslek Lisesi ve Yüksekokul öğrencilerinin hastanelerde yaptıkları staj uygulamalarında öğrenci, okul ve kurumda çalışanlar açısından yaşanılan sorunlar dile getirilerek, interaktif bir ortamda tartışıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir’de yoğun ve artmakta olan bir sağlık hizmetinin olduğunu ve bu hizmetlerin yanı sıra hastanelerin eğitim amaçlı da hizmet verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Hemşirelik ve Ebelik öğrencilerini hastanelerimizde misafir ediyoruz. Onların eğitimlerinde özellikle pratik üzerinde duruyoruz. Bu Çalıştayda Kâtip Çelebi Üniversitesi ile birlikte konuyla ilgili paydaşlarımızla bir araya gelerek fikir alışverişi yapabilmeyi amaçladık. Çıkarımda bulunacağımız konular ise bizden eğitim hizmeti alan öğrencilerimize ne kadar yardımcı olabiliyoruz, hastane, okul ve öğrenci tarafında neler yaşanıyor sorularıdır. Sizlerin güzel katılımı görmek bizim için memnun edici ve buradan çıkacak olan sonuçlar çok önemli. İştirakleri ve katkıları için katılımcılarımıza, Çalıştaydaki emekleri için de Kâtip Çelebi Üniversitesi ve tüm organizasyon kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Çalıştayda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni temsilen bulunan Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, bu anlamlı çalıştayı hazırlayan İzmir Kuzey KHB ve üniversitelere teşekkür etti ve “Sağlık sektörünün en vazgeçilmez öğesi hemşire ve ebelerdir. Sağlığın eğitim boyutu çok önemli. Sahada öğrencilerin yaptığı herhangi bir hata hepimize mal olabilmektedir. Bu durumu kimse istemez elbette. Eğitim sadece teorikle olmuyor ve mutlak suretle iyi bir pratik eğitim almaları gerekiyor.  Bizim üniversitemizin bir hastanesi olmadığı için Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerini kullanmaktayız. Sahadaki öğrencilerimiz hemşire yardımcısı statüsünde hastaneye katkı sağlamaya çalışıyorlar. Hastanelerde aşırı öğrenci yoğunluğunun olması bir sorun ancak öğrencilerin pratik eğitimlerinin sağlanması gerekiyor. Karşılıklı yürüttüğümüz bir ilişki var ve bu ilişki içerisindeki sorunları konuşmamız çözüm açısından çok önemli. Bu çalıştayın önemli çıkarımlar elde edilmesine olanak sağlayacağına inanıyor ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
İstatistiksel bilgiler eşliğinde okullardaki eğitim durumundan söz eden Kâtip Çelebi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Doç. Dr. Yasemin Tokem “Sağlık hizmetlerinin kaliteli ve güvenli sunulmasında mezun olan hemşire profilinin bu amaçları karşılayacak bir bilinçte olması gerekmektedir. Sağlık personelinde Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı için ulaşılmayı hedeflediği sayı 315.000 civarında olarak açıklandı. Bu hedeflere ulaşılması amacıyla ÖSYM tarafından üniversitelere ve M.E.B’e bağlı liselere yüksek kontenjanda öğrenci alındı ve bu eğitim kalitesini olumsuz etkiledi. Sorunları dile getirilmesinde ve çözümünde destekleri için İzmir Kuzey KHB’ne çok teşekkür ediyorum. Verimli ve amacına ulaşan bir çalıştay olmasını diliyorum.” dedi.
 
Çalıştay açılış konuşmalarının ardından katılımcılar dört gruba ayrılarak farklı salonlarda toplantılar gerçekleştirdi. Katılımcılar toplantı raporlarında tespit edilen sorunlarla ilgili görüş ve önerileri tartıştıktan sonra çalıştay sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv