Her Branşta Laparoskopik Ameliyat …

  • 0
  • 985
Her Branşta Laparoskopik Ameliyat …
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prostat Tümörü ameliyatını özel bir yöntemle gerçekleştiren ekip bir ilke daha imza attı.
 
Laparoskopik Radikal Prostektomi ameliyatı ile prostat tümöründen kurtulan 55 yaşındaki Kadir Ceylan tavsiye üzerine Kütahya'dan geldiğini ameliyat sonrası çok çabuk toparlanıp ayağa kalktığını ifade etti. Ceylan “Hastanenin Göğüs hastanesi olması beni hiç tedirgin etmedi, bildiğim bir hastane. Bu ameliyat diğer kamu hastanelerinde yapılmıyormuş. Doktor Güner Bey’e tavsiye üzerine geldim ve ona güvendim. Ameliyatımın başarılı geçtiğini söylediler. Başta doktorum ve tüm ekibine ilgi, alaka ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İki gün gibi kısa bir sürede iyileşip ayağa kalktım, taburcu olacağım için çok mutluyum.” dedi.
 
Laparoskopiyle Tümör Temizlendi...
SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’nde Ürolog Op. Dr. Güner Yıldız ve ekibi, Laparoskopik Radikal Prostektomi adı verilen vücut üzerinde iz bırakmadan küçük bir kesiyle yaptıkları cerrahi müdahale ile hastanın prostat tümörünü temizledi. Ameliyat hakkında bilgi veren Yıldız “Bu ameliyatın ilk olmasının nedeni lapaoroskopik yöntemle gerçekleştirilmiş olması. Ameliyat alanı özel ekranda büyültülerek izlenebildiği için sinirler daha iyi korunuyor ve idrar kanalı daha uzun kaldigi için cinsel fonksiyonlar daha iyi korunuyor. İdrar kaçırma oranı ise daha az oluyor. Bu özellikler hastanın daha sonraki yaşamında yasam kalitesini çok etkiliyor. Hastalar bu tarz bir ameliyatla çok çabuk toparlanıp iki gün içerisinde taburcu olabiliyor.” dedi.
 
Kısa bir süre önce başarılı bir şekilde gerçekleştirdikleri böbrek tümörü ameliyatı sonrası bu kez laparoskopik radikal prostektektomi yöntemi ile operasyon yaptıklarını belirten Üroloji Cerrahisi Ekibi,  prostatın tamamını  tümör  ile birlikte aldıklarını belirttiler. Ürolojide oldukça  zor olan bu tarz ameliyatlar için uzun süren bir eğitim süreci geçiren Göğüs Hastanesi Üroloji Yan Dal Ekibi, hastanede artık laporoskopik yöntemle parsiyal ameliyatların yapılabildiği müjdesini verdiler.
 
Vatandaşlar Bilinçlenmeli...
Yıldız'ın ekibinde yer alan Op. Dr. Deniz Aslan ise “Vatandaşlarımızın devlet hastanelerinde bu tarz ameliyatların yapıldığını bilmeleri gerekiyor. Özellikle İzmir halkı için söylemek isterim ki; hastalarımız bu tarz ameliyatlar için İstanbul veya Ankara gibi illere gidip, oralarda özel sağlık kuruluşlarında çok yüksek bedeller ödeyerek bu ameliyatları olmasınlar. Bu ameliyatlar devlet hastanelerinde de yapılabiliyor. Bizler devlet hastanelerindeki imkanlarla da bu ameliyatları başarıyla yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Üstelik vatandaşlarımız ekstra olarak bir ödeme yapmak zorunda kalmıyor.” yorumunda bulundu.
 
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Hastanemiz Göğüs Hastalıkları dışında bir çok branşta hizmet veriyor. Ekip olarak bir çok ilke imza atıyoruz. Diğer kamu hastanelerinde daha önce yapılmamış ve devlet hastanesi imkanı ile ilk kez hastanemizde başarıyla gerçekleşen bu ameliyatı yapan Üroloji Yan Dal ekibimizi tebrik ediyor, ellerine sağlık diyorum. Hastamıza da hastanemizi tercih ettiği için teşekkür ediyor, acil şifalar diliyorum.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv