"Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ Ekol Sanat'ta

Geçtiğimiz hafta açılması planlanan ancak Bayraklı Adliye’sinde yaşanan terör saldırısından dolayı ertelenen Sıdıka Keskinoğlu’nun ‘’Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ sergisi Ekol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

  • 0
  • 1.410
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz hafta açılması planlanan ancak Bayraklı Adliye’sinde yaşanan terör saldırısından dolayı ertelenen Sıdıka Keskinoğlu’nun ‘’Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ sergisi Ekol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine sahip olan ve 6 Şubat 2017 tarihine kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek olan serginin tüm geliri KİTVAK’a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlanacak.  75 eserin beğeniye sunulduğu sergide Sıdıka Keskinoğlu’nun 50 eseri satışa sunuldu.

GELİRİ KİTVAK’A
Resme hobi olarak başladığını belirten Sıdıka Keskinoğlu “ Bu sergide hayatın tüm negatifliklerine ‘’Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ diyerek umut olmak istedim. Geçtiğimiz yıl, “Bir Yastıkta Kırkbeş Yıl” isimli ilk kişisel sergimi, Akhisar Keskinoğlu Araç Müzesi’nde gerçekleştirmiştik ve bu sergide satılan 117 eserin tüm gelirini, Türkiye MS (Multipl Skleroz) Derneği’ne bağışlamıştım. “Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ adını verdiğim ikinci kişisel sergimde de elde edilen gelirin tamamını KİTVAK’a (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bağışlayacağım.” dedi.

İZMİR’İN SANAT EKOLÜ OLDU
Opr. Dr. Mehmet Baz ve Eşi Figen Baz’a Ekol Sanat Galerisi’nin kapılarını bana açtığı için teşekkür ediyorum” diyen Keskinoğlu, “9 ay bu sergi için hazırlandım ve haftada 3 gün İzmir’e gidip geldim. Bu sergi benim için çok rahat oldu. Mehmet Bey her şeyi üstlendi.  Ekol Sanat Galerisi İzmir için çok değerli bir merkez. İzmir’in sanat camiası burayla daha fazla gündeme geldi.” diye konuştu.

ÖNEMLİ PROJEYE KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK
Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Sergimizi geçtiğimiz hafta açmayı planlamıştık ancak Bayraklı Adliyesi’nde yaşanan terör saldırında Şehit olan trafik polisi Fethi Sekin’in acısı hepimizi derinden yaraladı. Bu yüzden sergimizin açılışını ertelemiştik. Değerli Keskinoğlu ailesinin anneleri Sıdıka Keskinoğlu kendi dünyasında çok önemli resimler yapıyor ve gelirini sağlıkla ilgili vakıflara bağışlıyor. Biz de onun bu önemli faaliyetine katkıda bulunmak istedik.  “Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar’’ adlı sergi Sanatçı Sıdıka Keskinoğlu’nun sosyal sorumluluk amaçlı düzenlediği ikinci kişisel sergisi. Sergi 6 Şubat 2017 tarihine kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv