Hız tutkunları Karşıyaka'da buluştu

  • 0
  • 563
Hız tutkunları Karşıyaka'da buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alternatif spora destek veren Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Oto Slalom Yarışları düzenledi. Hız ve adrenalin tutkunları, Mavişehir'de oluşturulan pistte yeteneklerini sergiledi. Başkan Akpınar "Her yaşta ve her branşta sporu desteklemeye devam edeceğiz. Otomobil sporuna verdiğimiz önemi bu yarışlar ile gösterdik" dedi.

ADRENALİN DOLU DAKİKALAR

Karşıyaka Belediyesi ile Ege Otomobil Sporları Kulübü işbirliğinde organize edilen ve 3 aşamada tamamlanacak olan yarışların ilk ayağı Mavişehir'de hazırlanan özel pistte gerçekleştirildi. Daha önceden kayıtlarını yaptıran araç sürücüleri, 10'ar metre arayla sıralanan kukaların arasından en kısa sürede geçmek ve bitiş çizgisine ulaşmak için ter döktü. Karşıyakalıların da büyük ilgi gösterdiği organizasyon, heyecan dolu anların yaşanmasına da neden oldu.

AÇILIŞ SÜRÜŞÜ AKPINAR'DAN
Yarışların açılış sürüşünü Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yaptı. Erkekler kategorisinde Orçun Nural, kadınlarda ise Serpil Korubeyi ilk etabı birincilikle tamamladı. Karşıyaka Slalom Yarışları'nın ikinci ayağı 26 Ağustos'ta, final ayağı ise 30 Eylül'de gerçekleşecek.

HER YAŞTA VE HER BRANŞTA SPORA DESTEK
Otomobil sporlarına önem verdiklerini ve bu yıl ilk kez belediye adına yarışan bir ralli aracıyla pistlerde şampiyonluk kovaladıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Spor kenti Karşıyakamızda, her yaşta ve her branşta sporu destekliyoruz. Otomobil sporları hem zor hem de pahalı bir spordur ama keyiflidir. Hız tutkunlarına böyle bir olanak tanıdık ve spordaki yelpazemizi genişlettik. Amacımız alternatif sporları desteklemek ve geliştirmektir” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Ege Otomobil Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yüce de "Otomobil sporları her geçen gün biraz daha gelişmekte ve geniş kitlelere yayılmaktadır. Karşıyaka Belediyesi'ne bu anlamlı desteği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SLALOM YARIŞI NEDİR?

Slalom yarışı, sürücülerin bir parkur üstüne yerleştirilen kukaların arasından geçerek, kukaları devirmeden en kısa süre içerisinde parkuru tamamlamaya çalışmaları esasına dayanmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv