Hizmet Binası için proje yarışı

  • 0
  • 840
Hizmet Binası için proje yarışı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hemşerilerine daha kaliteli ortamlarda hizmet vermek için yeni hizmet binası çalışmalarını 1 yıl önce başlatan Bornova Belediyesi, bu konuda üniversitelerin ilgili bölümleri ile işbirliği yaptı. Son olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimar Fakültesi öğrencilerinin yapmış oldukları projeler ortak akıl geliştirmek üzere meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürlerinin katıldığı toplantıda sergilenerek Bornova Belediyesi’nin nasıl bir Hizmet Binası’na sahip olması konusu tartışıldı. Paylaşılan tüm fikirler değerlendirilerek Belediye Hizmeti Binası’nın ihtiyaç programı oluşturuldu. Bütün bu süreçlerin ardından ‘Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’ düzenledi. Asil ve danışman jürisi; mimar, peyzaj mimarı ve şehir plancılarından oluşan yarışmanın jürisi ön seçim değerlendirmelerini tamamladı ve yarışmaya proje sunacak 8 proje ekibini belirledi. Doğanlar’da yapımı bu yıl içinde tamamlanacak olan Stadyum bittikten sonra, mevcut Bornova Stadyumu’nun yerine yeni yapılacak olan Hizmet Binası ilçede yaşam standardını yükseltecek.

Bornova Belediyesi’nin tüm birimlerinin tek çatı altında toplanarak verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak olan yeni hizmet binasına ilişkin mimari proje yarışması ilk aşamasını tamamladı. Bornova Belediyesi yeni Hizmet Binası ile ilgili çalışmaları bir yıldır sürdürüyor. Bu kapsamda üniversitelerin ilgili bölümleri ile işbirliği yapıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri proje konusu olarak Bornova Belediyesi Hizmet Binası’nı çalıştı. Bu çalışmalar Altındağ Kültür Merkezi’nde; meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve halkın katıldığı toplantıda sergilenerek Bornova Belediyesi’nin nasıl bir Hizmet Binası’na sahip olması konusu tartışıldı. Ayrıca, ilgili proje üniversitelerle yapılan diğer ortak çalışmalarla beraber Bornova İçin Genç Fikirler Proje Sergisi adı altında Yeşilova Höyüğü Ziyaretiçi Merkezi’nde de sergilendi.

Jüri ön seçim aşamasını tamamladı
Paylaşılan tüm fikirler değerlendirilerek Belediye Hizmeti Binası’nın ihtiyaç programı oluşturuldu. Bütün bu süreçlerin ardından ‘Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması’ düzenledi. Asil ve danışman jürisi; mimar, peyzaj mimarı, inşaat mühendisi ve şehir plancılarından oluşan yarışmanın jürisi ön seçim değerlendirmelerini tamamladı ve yarışmaya proje sunacak 8 proje ekibini belirledi.
Kent kimliğini yansıtan, vatandaşlara erişim ve kullanım kolaylığı sağlayan, prestijli bir çekim noktası oluşturmak amacıyla inşa edilmesi planlanan hizmet binası için, 61 ekip çalışmalarını yollayarak başvuruda bulundu. 5 danışman jüri üyesi, 5 asli jüri üyesi, 3 kişilik yedek jüri üyeleri ile 5 kişilik raportör ve yardımcılarından oluşan jürinin yaptığı ön seçim sonrasında 8 proje ön seçim aşamasını geçmeye hak kazandı.

Doğaya saygılı anlayış
“Bornova Belediye Binası Çevresi Mimari Proje Yarışması” konulu yarışmaya katılan tasarımlarda ekonomik, özgün ve  nitelikli  mimari  yaklaşımlar göz önüne alındı. İşlevsel  ve  yenilikçi  çözümlerin  öne  çıkarıldığı, doğaya  saygılı, sürdürülebilir,  çağdaş  bir  çevre  ve  mimari  anlayışı  ortaya  koyan  projeler belirlendi. Güzel sanatların teşviki; ilgili mesleklerin gelişmesi; mesleki etik değerlerin pekişmesi ve katılımcıların uluslararası rekabet gücü kazanmalarına uygun ortamın sağlanması amaçlandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmak istiyoruz. Yarışmamız için proje yollayan tüm ekiplere teşekkür ederiz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarını sürdürdükleri Doğanlar Stadyumu’nu 2015 yılı içinde tamamlamayı hedeflediklerini de belirten Başkan Atila, “Yeni stat yapımı bittikten sonra mevcut Bornova Stadyumu’nun yerine yeni ve modern hizmet binası yapımı çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu.


Yarışmanın ön seçim aşamasını geçen ekipler:

1-    Alişan Çırakoğlu, Y.Mimar (EKİP BAŞI)
2-    Arman Akdoğan – Mimar (EKİP BAŞI)
3-    Deniz Aslan – Y. Mimar (EKİP BAŞI)
4-    Fatih Yavuz - Y. Mimar (EKİP BAŞI)
5-    İnanç Eray - Yüksek Mimar (EKİP BAŞI)
6-    Orhan Ersan - Y. Mimar (EKİP BAŞI)
7-    Ömer Selçuk Baz – Mimar (EKİP BAŞI)
8-    Özgür Bingöl – Mimar (EKİP BAŞI)

JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLER
Danışman Jüri Üyeleri
•    Buğra GÖKÇE, Dr. Şehir Plancısı (İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı)
•    Zerrin GENÇTÜRK, Şehir Plancısı (Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı)
•    Belgüzar BAŞER KÖPÜKLÜ, Peyzaj Mimarı (Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı)
•    Deniz DAYANGAÇ, Y. Mimar (Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü)
•    Ömer YILMAZ, Mimar
Asli Jüri Üyeleri
•    Hikmet GÖKMEN, Mimar (Doç. Dr.)
•    Cem İLHAN, Y.Mimar
•    Sevil SARIYILDIZ, Mimar (Prof. Dr.)
•    Özcan UYGUR, Y.Mimar (Jüri Başkanı)
•    Ömer Zafer ALKU, İnşaat Mühendisi (Prof. Dr.)
Yedek Jüri Üyeleri
•    Feyzal ÖZKABAN, Mimar (Dr.)
•    Murat ÖZYILMAZ, Mimar
•    Deniz ALKAN, Y. İnşaat mühendisi
Raportörler
•    Sevinç EĞERCİOĞLU, Y. Mimar (Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü)
•    Özlem ŞENYOL KOCAER, Y. Şehir Plancısı (Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü)
•    Halime TAMTÜRK, Mimar (Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü)
Raportör Yardımcıları
•    Zerrin KAYRAK, Mimar (Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü)
•    Mehmet YİĞİTSOY, Mimar (Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv