Hizmet Gönüllüleri, Yaşlı Bakım Sertifikalarını Aldı

  • 0
  • 883
Yazı Boyutu:

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu'nun, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği "Yaşlı ve Hasta Bakımı ve Tıp Sekreterliği" kursu sonunda 20 kadın kursiyere sertifikaları verildi. Son düzenlenen 28 Nisan 4 Haziran tarihleri arasındaki kursla birlikte toplamda 550 kişiye kur sertifikası almış oldu. İş-Kur birliği ile açılan iş garantili ‘Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu’na katılan her kursiyer günlük 20 TL de yol parası veriliyor.
 Türkiye çapında çok önemli sosyal içerikli kurslar düzenleyerek, halkın yanında olarak adını duyuran Konfederasyonun ve İş-Kur, Halk Eğitim Merkezleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Liseleri işbirliği devam ediyor.
 Narlıdere Huzurevi'nde gerçekleşen sertifika törenine, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İŞKUR İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy,  huzurevi sakinleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

 Kursların önemine değişen İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün Bir gün herkes yaşlanacak. Bunun önüne kimse geçemez. Ancak önemli olan yaşlanmak değil kaliteli yaşamaktır. Bundan dolayı bu kurslar yaşlılarımız için çok büyük önem taşıyor. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu kurslar sayesinde kursiyerler kısa sürede kendilerini iş bulabilecekler" dedi. İŞKUR İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu ise bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Türkiye çapında çok önemli sosyal içerikli kurslar düzenleyerek İŞKUR, Halk Eğitim Merkezleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü Meslek Liseleri ile birlikte işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Atasoy, "Konfederasyonumuz 2009 yılından bu yana İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezileri işbirliği ile açtığı kurslarından toplamda 550 kişiye sertifika verdik. Bundan sonra da bu kurs programları devam edecek. Bu kursu bitiren kadınlarımız daha kolay iş bulabiliyor. Çünkü yaşadığımız şehir olan İzmir yaşlı nüfusu fazla olan bir ildir. Bu konuda bakım elemanı ihtiyacı da gün geçtikte artmaktadır" diye konuştu.
Konfederasyon olarak halka yönelik eğitim ve istihdam projelerine devam edeceklerini belirten Atasoy, "Bundan sonraki çalışmalarımızı yurtdışı ortağımız Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Yaşlı ve hasta bakım kursu projelerinde bu kursiyerlerimizi 6 aylığına Almanya'ya staj için göndereceğiz" dedi. Atasoy, daha önce de İş-Kur İzmir İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen değişik amaçlı iş garantili kursulara katılan bin 200 kişiye de çeşitli yerlere yerleştirdiklerini kaydetti. Program konuşmalar ve sertifika töreninin ardından huzurevindeki yaşlılarla birlikte canlı müzik eşliğinde eğlence ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv