Hizmetle vatandaşın buluşma noktası

  • 0
  • 601
Hizmetle vatandaşın buluşma noktası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, mahallelerde yaşayan vatandaşların hizmetle daha kısa sürede buluşması amacıyla projelendirilen hizmet birimlerinin bir bir faaliyete geçeceğini söyledi. Çamlık Hizmet Birimi’nin açılış töreninde konuşan Bakıcı, seçim öncesi projeleri arasında bulunan hizmet birimlerinin vatandaşlarla belediye arasında hizmet köprüsü olacağını belirterek, “Hizmeti vatandaşımızın tam anlamıyla ayağına getirmeyi hedeflemiştik. Böylelikle mahalle halkımız daha etkin ve daha hızlı bir şekilde belediye hizmetleriyle buluşmuş olacak. Hizmetle vatandaşımızın buluşma noktaları artarak devam edecek” dedi. 

Kurdeleyi kadınlarla birlikte kesti
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın seçim öncesi projelerinden biri olan hizmet birimleri faaliyete geçiyor. Tamamlanan ilk hizmet birimi Çamlık Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Çamlık Muhtarlık Binası, Çamlık Spor Kulübü ve Selçuk Kadın Akademisi’nin bir şubesinin de bulunduğu Çamlık Hizmet Birimi’nin açılışına Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Çamlık Muhtarı Nazmi Yener Özmener ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çamlık Hizmet Birimi açılış kurdelesini Çamlık sakini kadınlarla birlikte kesen Başkan Bakıcı, vatandaşların sevgi gösterileri arasında hizmet binasını ve Selçuk Halk Eğitim Merkezi’nde kurs gören kadınların el emeği ürünlerinden oluşan sergiyi de gezdi.

Hizmetlerin tamamı yerine getirilebilecek
Çamlık Hizmet Birimi’nin açılışında konuşan Başkan Bakıcı hizmet birimlerinin temel amacının hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu kaydetti ve ekledi; “Köyden mahalleye dönüşen köylerde vatandaşlarla belediye arasındaki iletişimi güçlendirecek ve daha etkin hizmet almasını sağlayacağız. Hizmet birimlerinde ayrıca vatandaşlarımızın kültürel ve sportif faaliyetler içerisinde yer almasını da amaçlıyoruz. Yerel seçim sonrasında yasa gereği sekiz köyümüz ve bir beldemiz mahallemiz oldu. Bunlardan hazır olanı Beleviydi. Her hizmet birimi mümkün mertebe belediyenin içerisinde yapılan hizmetlerin tamamını yerine getiren birimler olacak. Ana konularda yani temizlik, bayındırlık, park bahçe ile ilgili, emlak vergisi
nin alınması, dilekçelerin değerlendirilmesi, yolların bakımı ile ilgili her türlü faaliyetin yerine getirilmesi hizmet birimlerimizin temel amacı olacak”.

Yerel hizmette yerel personel
Hizmet birimlerinde görev alacak personel seçiminde mahalle halkına öncelik verileceğini söyleyen Başkan Bakıcı, Hizmeti halkın ayağına götürme modeli olarak alacağımız hizmet birimi modelinde halkın her türlü ihtiyacının yerinde karşılanması ilkesinden hareket ederken yerel istihdamı da sağlayacaklarını bildirdi. Bakıcı, Gökçealan, Zeytinköy, Şirince, Havutçulu, Barutçu, Acarlar Mahallelerinde de hızlı bir şekilde diğer hizmet birimlerinin açılacağını hatırlatarak, “Hizmet görev alacak insanlarımız da o mahalleden olacak. ‘Yerel yönetimlerde model olarak yerel hizmetler, yerel görevliler tarafından karşılanır’ ilkesinden hareket ediyoruz” diye konuştu.
Çamlık Spor Kulübü’nün de bulunduğu hizmet biriminde Selçuk Kadın Akademisi’nin bir merkezi ve küçük bir spor kompleksi de bulunuyor.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv