'Hunili Kral' Raflarda

İzmirli mizah yazarı Ahmet Zeki Yeşil’in yeni kitabı ‘Hunili Kral’ bayram sonrası raflardaki yerini aldı. Kitap, Yeşil’in, edebiyat/sanat ve mizah dergilerinde yayımlanan kara mizah öykülerinden oluşuyor.

  • 0
  • 851
'Hunili Kral' Raflarda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 İzmirli mizah yazarı Ahmet Zeki Yeşil’in yeni kitabı ‘Hunili Kral’ bayram sonrası raflardaki yerini aldı. Kitap, Yeşil’in, edebiyat/sanat ve mizah dergilerinde yayımlanan kara mizah öykülerinden oluşuyor. Mühür Kitaplığı tarafından basıma hazırlanan kitabın kapak karikatürü ise, karikatürcü ve grafik tasarım sanatçısı Aziz Yavuzdoğan’a ait. Kitapta yer alan öyküler sadece güldürmüyor; aynı zamanda düşündürüyor, sorgulatıyor.

Yeşil, yaptığı açıklamada “Mizah, haksızlığa bir tepkidir ve temelinde hoşgörü olmalıdır. Mizah susarsa, bir halkın eli kolu bağlanır. Son dönemde çabuk tüketilen, argolu ve küfürlü bir mizah anlayışı yaygınlaştı. Buna mizah demek zor. Ancak okuyucuya doğru ve güzel olanı verdiğinizde ‘Hayır’ demiyor. Kitabı okurken,  mizahın iyileştirici gücünü hissedeceksiniz” şeklinde konuştu.

Yeşil’in bir şiir kitabının dışında “Memleket-İ Harika”, “Senkronu Kaçmış Gülüşler” ve şimdi “Hunili Kral” olmak üzere dört kitabı bulunuyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv