Huzurlarınızda "Huzurevi korosu"

Bugünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesindeki huzurevinden Türk Halk Müziği'nin en güzel nağmeleri yükseliyor

  • 0
  • 339
Huzurlarınızda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bugünlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü bünyesindeki huzurevinden Türk Halk Müziği'nin en güzel nağmeleri yükseliyor. Huzurevi sakinlerinin talebi üzerine kurulan koro, birbirinden değerli sanatçılar ve saz ustaları ile çalışıyor. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Türkiye'nin ilk sosyal yaşam kampüsü bünyesinde hizmet veren Huzurevi, düzenlenen birbirinden renkli etkinlik ve projelerle sakinlerine adeta 'ikinci baharı' yaşatıyor. İzmir'in 5 yıldızlı otel konforundaki huzurevi, sadece bir barınma ve dinlenme mekanı olarak değil, yaşlıların zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri ve sosyalleşmeleri için de çeşitli imkanlar sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalanları son günlerde en çok mutlu edense, kurdukları "Yurttan Sesler Korosu" oldu.
 
İlk konser arkadaşlara
Huzurevi sakinlerinden gelen talep üzerine İzmir Halk Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonrası görevlendirilen sanatçılar, kısa sürede gönüllülerden oluşan çok başarılı bir koro oluşturdu. Proje Sorumlusu olarak görev alan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı mezunu ve bağlama sanatçısı Hasan Or ve solist Yılmaz Demirtaş'la birlikte, birbirinden başarılı saz sanatçıları da çalışmalara katıldı. Yoğun provaların ardından verdikleri ilk konserin dinleyicileri ise Huzurevi'nin diğer sakinleri oldu. Yurdun her yöresinden türküleri birlikte ve solo olarak seslendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nin çiçeği burnunda sanatçıları, türkü söylemenin ve dinlemenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv