ıAlaçatı Offshore Fishing turnuvasında buluştular

  • 0
  • 3.638
Yazı Boyutu:

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Turgut Konukoğlu  Turnuvada Bonito Takımı İle Yarıştı. 67 takımın yer aldığı turnuvada Konukoğlu  en büyük balık sınıfında tuttuğu 23,600 kg Bluefin Tuna ile beşinci oldu.
 
Bu sene altıncısı yapılan olan Alaçatı Offshore Turnuvası önceki senelerden daha fazla katılımcı ile tamamlandı.  Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının yanında genç iş adamlarından katılım sağlayacağı turnuvada Tügiad Bursa Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Turgut Konukoğlu da yer aldı. Bonito Takımı ile turnuvaya katılan Konukoğlu  Boston Whaler 345 Conquest teknesi ile en büyük balık sınıfında tuttuğu 23,600 kg Bluefin Tuna ile beşinci oldu.
 
Çevreci yaklaşımları ve desteklediği projeler ile dikkat çeken Konukoğlu balık tutma zevki ve heyecanını turnuvanın da favori takımları arasında yer alan  Bonito ile yaşayacak. Deniz tutkusu ve kıyıların temizliği ile ilgili olarak şunları şöyledi : “ Deniz benim için bir tutku, bir vazgeçilmezdir. Huzur, sakinlik, mutluluk veriyor deniz bana. Sevdiklerimde birlikte denizde vakit geçirmekten çok keyif alıyorum, bu yüzden deniz benim çok önemli.
 
Denizin ayrılmaz bir parçası olan balık tutma sevdası bana babamdan geçti. Daha 6-7 yaşındayken beni alır balığa götürürdü. Göcek sularında balık tutmuşlar iyi bilir palamut ve kara göz eskiden çok boldu. İlk zamanlar her balığa çıkmamızda 4-5 tane palamut tutardık, git gide bu sayı 2-3’e sonraları ise 1’e düştü. 2000’li yıllara geldiğimizde hergün palamut bulmak giderek zor bir hal almıştı. Bu gün ise koca bir senede 2 ya da 3 tutabiliyorsunuz ki o da şansınız yaver giderse.
 
Kötüleşme her geçen gün kendini daha da göstermeye başladı. Hele ki geçen sene suda yüzen bidonları ve çöpleri görünce sabrım iyice taştı ve bir şeyler yapılmalı demekten vazgeçip, gerçekten birşeyler yapmaya karar verdim. Akabinde de Deniz Temiz Derneği Turmepa ile bir araya geldik.  Deniz Temiz Turmepa Göcek-Dalaman Koyları’nda kıyı yönetim planı çalışmaları kapsamında, gerek atık kabul merkezi ve atık toplama tekneleriyle gerekse bölgede otel ve tekne çalışanlarına, kaptanlara, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik verdiği eğitimlerle örnek etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Sadece Göcek koylarında geçtiğimiz yıl 5,5 milyon litre atık su, 40 bin litre sintine ve 50 bin jumbo boy poşet katı atık toplandı. Bu sene de Sanko Enerji sponsorluğunda bu faaliyetler devam edecekler.
 
Balık, balık avı veya amatör balıkçılık, her ne isimle isimlendirirsek isimlendirelim, denizleri kirletmeden, sezon kısıtlamalarına ve balık boy limitlerine dikkat ederek avlanmak gerekiyor. Gelecek nesilleri bu hobiden mahrum bırakmamak ve balık türlerinin sularımızdaki yaşantılarını sürdürebilmeleri için gerekli özeni göstermemiz şart. “
 
Konukoğlu balıkçılığın profesyonel hayata etkisi ile ilgili olarak ise “Organizasyona katılan isimlere dikkat edersek eğer hepsi kendi alanlarında başarılı iş adamları. Balıkçılık hepimizin ortak noktası. Bizi ortak noktada buluşturan bu spor disiplin, koordinasyon, konsantrasyon, takım oyunu, araştırma gibi iş hayatında da olmaz ise olmaz konulara yoğunlaştırıyor. Heyecan, dostluk ve yardımlaşma da cabası. Oyunun kuralları aslında biraz da iş dünyasının da oyun kuralları gibi. Zor şartlarda fiziksel performansın yanında zihinsel olarak da yoğunlaşıyorsunuz. Buradaki tecrübeleri iş hayatında da uygulayabilmek çok önemli. Özellikle genç iş adamları için kendilerine yeni ufuklar açabilecekleri ve yetilerini geliştirebilecekleri bir spor olduğunu düşünüyorum. “  dedi.
 
Her yıl artan katılımla gelişen turnuva, hem katılımcı sayısı hem de katılan teknelerin ve ekiplerin niteliği anlamında, inanılmaz bir gelişim sergiliyor. Bu sene turnuvaya katılan isimler arasında Ömer Faruk Torun,  Cem Boyner , Turgut Konukoğlu, Mustafa Taviloğlu, Rıza Işık , Gökhan Çarmıklı, Serdar Senemoğlu, Nur Taşkent  ve M. Ali Lahur da yer aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv