IF WEDDING FASHION gün sayıyor

  • 0
  • 750
Yazı Boyutu:

Gelinlik, damatlık ve abiye  giyim sektörü, Türk gelinlikçiler dünya pazarına çıkmaya hazırlanıyor.
Türk gelinlikçilerin organize edildiği ilk yıldan bu yana sahip çıktığı ve geniş katılım gösterdiği IF WEDDING FASHION İZMİR,  13 – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenleniyor.
 
IF WEDDING FASHION İZMİR, tekstil sektörünün kendine özgü olanakları ve pazar potansiyeliyle dikkati çeken grubu; gelinlik, damatlık ve abiye giyim üreticilerine yönelik ilk ihtisas fuarı olarak, Türk Fuarcılığının doğduğu şehir İzmir’de, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştiriliyor.
162 yerli, 25 yabancı toplam 187 firmanın katıldığı sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergilenecek.
Bu yıl ki fuarda yurt içinden 10 ilden, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya’nın yanı sıra; yurt dışından 9 ülkeden ABD, Bulgaristan, İran, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün’den firmalar yer alacak.
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın tüm hollerinde gerçekleşecek fuar için bu yıl sırada bekleyen yaklaşık 100’e yakın firmaya ise yer verilemedi.
Sektörün kalbinin attığı şehir İzmir’de gerçekleşen fuar, Türk fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu (İZFAŞ) İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Kültür Sanat İşleri Ticaret A.Ş tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, (TMHF) Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve (EGSD) Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle organize  ediliyor.
 
İZFAŞ, 32 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ GETİRİYOR
Almanya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Filipinler, Filistin, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İsveç, İtalya, KKTC, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Malta, Mısır, Norveç, Romanya, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Suriye, Ürdün, Yemen, Yunanistan’dan olmak üzere çeşitli ülkelerden gelecek yabancı alıcıların İzmir’i ve fuarı ziyaret etmesi kesinleşti. Yabancı alım heyetlerinin konaklama sponsorluğunda, transfer, tercüme ve ağırlama hizmetleri İZFAŞ tarafından üstlenildi.
IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı, 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs “Her yıl yaklaşık 30 civarında fuar düzenleyen İzmir, bir fuarlar kenti olmasının yanı sıra dünyanın en önemli birkaç fuarı arasına giren organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Şimdi de alanında Avrupa’nın en büyük ve en etkili fuarı olarak gösterilen, IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı 13 – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında 7’inci kez organize etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz.
İlk olarak 2007 yılında 75 firma ile başlayan fuarda bu sene 187 firmayı ağırlıyoruz. 6 yıl önce fuara 21 ülkeden 4 bin 864 ziyaretçi gelirken, geçen sene 59 ülkeden ve Türkiye’nin 75 ilinden 14 bin 955 profesyonel kişi fuarı ziyaret ederek iş bağlantıları kurdu. Bu da IF WEDDING FASHION İZMİR Fuarı’nın sektöre yaptığı katkıyı çok açık şekilde gösteriyor.
Bu yıl fuarımıza daha önce hiç katılım yapmamış olan 139 firma başvuruda bulundu.  İzmir Uluslararası Fuar Alanı’ndaki 4 holün tamamı da dolduğundan 100’e yakın firma açıkta kaldı, yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle taleplerine üzülerek olumlu yanıt veremedik.
Fuar nedeniyle İzmir’deki birçok otelde yer kalmadı. Bu gelişmeye önderlik yapan kuruluş olarak sevinç duyuyoruz. Amacımız  İzmir ekonomisine, sosyal yaşamına artılar kazandırmak, kazanımlar getirmek.
6 yıldır başarı ile gerçekleştirdiğimiz IF WEDDING FASHION İZMİR’in, 2013 yılında da sektörün beklentilerini en üst seviyede karşılaması öncelikli hedefimiz. Fuarımızın ziyaretçi, ülke ve yabancı alıcı sayısını artırmaya önem veriyoruz. Avrupa’daki yerimizi perçinleyeceğiz. Şu an alanında ülkemizin ilk ve Avrupa’nın en büyük fuarı olarak gösterilen IF WEDDING FASHION İZMİR’in, dünyanın sayılı fuarları arasında yer almasını hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv