IF Wedding Fashion İzmir, Kente Heyecan Katacak

Düzenlenmeye başladığı yıldan bugüne sektörün yukarı ivmelenmesinde büyük katkısı bulunan, Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; 2018’in ilk büyük fuarı olarak kente hareket getirecek. 

  • 0
  • 589
IF Wedding Fashion İzmir, Kente Heyecan Katacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Düzenlenmeye başladığı yıldan bugüne sektörün yukarı ivmelenmesinde büyük katkısı bulunan, Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; 2018’in ilk büyük fuarı olarak kente hareket getirecek. 

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde 12. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir, düzenlenecek defileleri, gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarıyla sektöre damga vuracak. İzmir, 2018’de de ticaretin ve modanın merkezi olacak. 

Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra, dünyanın her noktasından katılımcıyı buluşturacak fuar sayesinde kent ekonomisi de hareketlenecek. 16 Ocak Salı günü başlayacak IF Wedding Fashion İzmir Fuarı öncesinde yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından otellerde yapılan rezervasyonlar ile fuar döneminde kentteki gelişmeler, ilgili sektörlerin temsilcileri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. 

Yaz turizmiyle öne çıkan İzmir’de, fuarlar sayesinde hareketliliğin 4 mevsime yayılması ve kentte yarattığı pozitif katkıdan memnuniyetini dile getiren sektör temsilcileri, geleceğe umutla baktıklarını ifade etti. 

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice: 
“Fuarlar olduğu dönemlerde bu işten en çok katkıyı alan esnaf grubundan biri biziz. Özellikle Basmane, Çankaya ve Alsancak bölgesindeki otel sayılarının artış göstermesi bizi pozitif yönde etkiledi. MARBLE, IF Wedding Fashion, Travel Turkey gibi fuarlar başta olmak üzere düzenlenen tüm fuarlar için kente gelen ziyaretçilerin tercih ettiği bölgelerde ekonomik katkısı çok büyük oluyor. Özellikle akşam saatlerinde çok ciddi anlamda hizmet veriyoruz. Sektör olarak çok mutluyuz. İzmir’in fuarlarının büyümesinden en büyük katkıyı alan sektörlerin başındayız. İşlerin durağan olduğu süreçlerde fuarlarla birlikte büyük bir fark oluyor. 12 aya fuarcılığın yayılmasını istiyoruz.” 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık: 
“İzmir’de fuarların düzenlenmesi, kentin fuarlarla anılması bizi çok olumlu yönde etkiliyor. Otelleri, restoranları, lokantaları ve sosyal tesisleri fuarlar ne kadar ilgilendiriyorsa, bize de çok büyük faydası oluyor. Havalimanında, şehir içinde, karşılıklı gidiş gelişlerle işlerimizde müthiş bir artış oluyor. Keşke fuarlar bütün yıla yayılsa çok iyi olacak. Temennimiz 12 ay boyunca fuarların kentimizde devam etmesi.” 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler: 
“İzmir’de yapılan bütün fuarların bize katkısı var. Otelde konaklama, şehrin ekonomisine katma değer katması açısından son derece faydası var. İZFAŞ yapmış olduğu bu fuarlarla konaklama sektörünün nefes almasını, direncini artırmasını sağlıyor. Şehre büyük katkısı oluyor. Biz otelcilik sektörünün en çok beslendiği fuarlardan birisi MARBLE’dır, hemen arkasından IF Wedding Fashion İzmir geliyor. Fuarlar kenti olarak bu fuarların İzmir’de olmasından çok mutluyuz. Kentte düzenlenen her fuar bizim için çok değerli. Hacmin biraz daha geliştirilmesini de istiyoruz.” 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel: 
“İzmir’de yapılan her fuar, özellikle ölü kış turizmi için birer can simidi olmuştur. Her yıl ivme kazanan ve İzmir ile anılan IF Wedding Fashion İzmir de biz turizmciler için çok büyük önem taşımaktadır. İzmir otellerinin dolmasından sonra Çeşme’deki otellere de yansımasını bekliyoruz. Bu İzmir’e mal olmuş ihtisas fuarlarını çoğaltmak için çalışmaların hızlı bir şekilde sürmesi en büyük dileğimizdir.” 

Hilton İzmir İş Geliştirme Müdürü Esen Kaynak: 
“Gerçekleşen Fuar organizasyonları şehrin ve ekonominin gelişimi için çok önemli bir rol oynamaktadır. Şehrimizde gerçekleşen fuarlar artı değerler yaratarak tüm sektörleri olumlu etkilediği gibi otellerimizi de olumlu yönde etkilemektedir. Beklentimiz, var olan fuarların her geçen sene sektörel olarak artarak devam etmesi ve bu artışla hizmet sektörünün de doğrudan olumlu olarak etkilenmesidir.” 

Balçova Termal Otel Satış ve Pazarlama Şefi İzzet Soykan: 
“IF Wedding Fashion İzmir Fuarı öncesinde büyük bir ilgi var, rezervasyonlarımız devam ediyor. MARBLE – Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İzmir’in hatta Türkiye’nin en büyük fuarlarından bir tanesi. Çok popüler. Bu yıl edindiğimiz görüşe göre IF Wedding Fashion İzmir, MARBLE’ı yakalayacak. Umarız bu fuarlar ve sene içindeki diğer tüm fuar etkinlikleri kapasitesini her sene artırır.” 

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay: 
“Her şeyden önce IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nın Türkiye’ye katkısı var. Sadece İzmir’e katkısı olarak düşünmemek lazım. Şehrimize olan katkısı tabi ki tartışılmaz. Gelinlik sektörünün farkındalığını artırmak en büyük hedefimizdi EGSD olarak. Fuarlar kenti olan İzmir’den; Avrupa’ya en büyük katılımcı ve ziyaretçi sayısı bazında da bir fuar kazandırmaktan dolayı mutluyuz. İzmir’in yurtiçi ve yurt dışında ismini duyurmakta çok önemli bir katkı yarattığını düşünüyoruz. Sadece fuar olarak düşünmemek lazım. Kente olan katkısı da çok büyük. Özellikle gelen ziyaretçilerin konaklaması, yaptığı alışveriş, kente koyduğu katkı ve pozitif etkisi gözle görülmektedir. 

Swiss Otel Büyük Efes İzmir Satış Pazarlama Direktörü Doğu Yaman: 
“IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, içeriği sebebiyle birçok farklı sektörü etkiliyor. Tekstil, tasarım, seyahat, konaklama hizmetleri, çiçek, süsleme ve davet firmaları bunların başında geliyor. Özellikle tekstil ve seyahat hizmetleri alanında Türkiye öncü olduğu için bu fuar yurtiçinden olduğu kadar farklı ülkelerden de talep görüyor. Böylelikle İzmir ve Türkiye’nin tanıtımı anlamında artan bir katma değer sağlıyor. 
Senenin ilk büyük fuarı. Birçok büyükşehir Ocak ayında sakinken, İzmir IF Wedding sayesinde seneye iyi bir başlangıç yapıyor. 16-19 Ocak tarihleri arasında biz de dahil olmak üzere birçok otel yüksek doluluk oranlarına sahip. Tabii ki bu oran otelin oda sayısına, marka bilinilirliğine göre farklılık gösterebilir. Ancak özetle IF Wedding’in şehrimizde gerçekleşmesinden herkes memnun diyebiliriz.” 

IF Wedding büyüyor 
9 ülkeden 20’si yabancı toplam 227 katılımcı, 70 ülkeden 23 bin 048 ziyaretçi ve 4 bin 428 uluslararası satın almacı ile 19 bin 40 metrekare alanda bu yılı noktalayan fuarda; 2018’de birçok ülkeden 200’ün üzerinde katılımcının yer alması bekleniyor. Türkiye ve dünyadan 30 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği, 8 bini aşkın uluslararası satın almacının gelmesi planlanan IF Wedding Fashion İzmir, 23 bin 500 metrekare alanda düzenlenecek. Fuarın etkinlik alanları ile birlikte toplam alanı ise 58 bin 250 metre kare olacak. 

3 Holde gerçekleşecek 
Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir’in A Holü’nde defileler gerçekleşecek. Ayrıca A, B ve C hollerinde firma stantları yer alacak, C holünde stantlar dışında Trend Area bölümü bulunacak. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde düzenlenen fuar; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv