If Wedding Fashion İzmir’de “Zamansız” heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 7 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde 11. kez organize edilecek olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması yarı finalistleri belirlendi.

  • 0
  • 1.138
If Wedding Fashion İzmir’de “Zamansız” heyecanı!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 7 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde 11. kez organize edilecek olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması yarı finalistleri belirlendi.
Fuar kapsamında 8’nci kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’na bu yıl 120 tasarımcı katıldı. 380 tasarımın yarıştığı yarışmaya, yurtdışından Almanya’nın ve Sırbistan’ın katılımı dikkat çekti.

Yurtiçinden ise Adana, Ankara, Antalya, Bartın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mersin, Niğde, Tekirdağ, Samsun ve Sakarya’dan katılım gerçekleşti.
Teması “Zamansız” olan Gelinlik Tasarım Yarışması’na; geçmişi, bugünü ve geleceği olan; etki alanı geniş gelinlik tasarımları sunuldu. Sunulan tasarımların değerlendirilmesinde; tasarımcının yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgünlüğü, yeniliği, giyilebilirliği, temaya uygun olması, malzeme seçimi, ürün tasarımının uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği gibi kriterlere önem verildi.

Fuar İzmir’de Final Gecesi 
İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda final öncesi son eleme heyecanı yaşandı. 380 tasarım arasından 15 tasarımının seçildiği ön eleme, İZFAŞ’ta gerçekleştirildi. Ön eleme jürisinde; EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atınç Abay, EGSD Denetleme Kurulu Üyesi Övge Yıldızhan, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Güvenç, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Sevda Demir Parlak, Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Müşerref Zeytinoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Sejda İnal, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Ender Yazgan Bulgun, Tasarımcı Serdar Uzuntaş, Modacı Barbaros Şansal, Modacı Jeyan Gedik JU.ISTANBUL. Marka Kurucusu Ahsen Uğurlu ve RB Amber Gelinlik’ten Engin Örün yer aldı.15 tasarımının yarışacağı final defilesi, IF Wedding Fashion İzmir’in açılış günü 7 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. İlk 15’e kalan finalistlerin tasarımları gelinliğe dönüştürülecek. Yarışmanın ardından finale kalan tüm gelinlikler ise fuar süresince Fuar İzmir’de sergilenecek.
8’nci Gelinlik Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödül olarak birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olan yarışmacı, IF Wedding Fashion İzmir 2018 performans defilesini yapmaya hak kazanacak.  2017 performans defilesi ise geçtiğimiz yılın birincisi Tuğçe Görgülü tarafından 10 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Sektörün Küresel Fuar Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı tek fuarı IF Wedding Fashion İzmir’de gelinlikten damatlığa, aksesuardan abiye giyime kadar en son moda ürünler sergilenecek. Tüm dünyadan sektör profesyonelleri için bir cazibe merkezi olan fuar, bu yıl da; birbirinden iddialı defilelere, ticarete ve modaya ev sahipliği yapacak.

8. Gelinlik Tasarım Yarışması “Zamansız” Yarı Finalistleri
Amor Gariboviç Mimar Sinan Üniversitesi
Ayşenur  Çavdar İzmir Ekonomi Üniversitesi
Büşra Koç Dokuz Eylül Üniversitesi
Ece Metiner İzmir Ekonomi Üniversitesi
Emre Erdoğan Haliç Üniversitesi
Eymen Atayolu Dokuz Eylül Üniversitesi
Filiz Özbengi Uslu İzmir Ekonomi Üniversitesi
Fulya Civaroğlu İzmir Ekonomi Üniversitesi
Merve Gökesmer İzmir Ekonomi Üniversitesi
Saliha Çağlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK)
Sebiha Atilla Çukurova Üniversitesi
Sümeyye Yıldız Dokuz Eylül Üniversitesi
Tuğba Balcı İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 
Tuğçe Yıldırım Mimar Sinan Üniversitesi / Dokuz Eylül Üniversitesi / Istituto Marangoni
Yeliz Tanrıöver Uludağ Üniversitesi

Sıralama alfabetiktir, herhangi bir derecelendirme söz konusu değildir. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

23 yılda üç marka

Arşiv