İGC üyesi, eğitimci, gazeteci yazar Ünal Türkeş yaşamını yitirdi

  • 0
  • 1.012
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibi eğitimci-gazeteci yazar Ünal Türkeş (75), dün gece yaşamını yitirdi.
 
1937 yılında Aydın Nazilli’de dünyaya gelen Ünal Türkeş, 1956 yılında Ortaklar Köy Enstitüsü’nü bitirdi. 1960 yılında Denizli Gazetesi’nde mesleğe başlayan Türkeş, Aydın’da bazı gazetelerde görev aldı. 1965 yılında Gümülcine’ye Türkiye Öğretmeni olarak giden Türkeş, öğretmenlik yıllarındaki anılarını “Unutulmuş Türküler Batı Trakya’da” adıyla Demokrat İzmir Gazetesi’nde 4 yıl boyunca yayınladı ve kitap haline getirdi. Demokrat İzmir, Ege Ekspres ve Yeni Asır’da 30 yıl çalıştı. Sağlık sorunları nedeniyle emekli oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2010 yılında düzenlenen törenle Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
 
SERTEL’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
İGC üyesi gazeteci Ünal Türkeş’in vefatı nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, başsağlığı mesajı yayımladı. Çevresinde çok sevilen, sayılan Ünal Türkeş’i kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını belirten Başkan Atilla Sertel, şöyle dedi:
“Üyemiz eğitimci, gazeteci yazar Ünal Türkeş’in 27 Aralık 2012 gecesi yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Ünal Türkeş, çevresinde sevilen, sayılan, herkesin yardımına koşan, eğitim gönüllüsü bir meslek büyüğümüzdü. Atatürkçü, vatansever, bayrağını seven, Türkiye sevdalısı, köy enstitüsü mezunu gazeteci ağabeyimiz Ünal Türkeş’e Allah’tan rahmet, geride kalan ailesi, yakınları başta olmak üzere basın ve eğitim camiamıza başsağlığı dilerim. Türkeş ailesinin acısını paylaşıyoruz.”
Güzelbahçe’deki evinde dün gece 22.30 sularında hayatını kaybeden Ünal Türkeş’in cenazesi bugün (28 Aralık Cuma) Güzelbahçe Atatürk Mahallesi Merkez Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Güzelbahçe Yaka Mahallesi Mezarlığı’na defnedilecektir.
 
ÜNAL TÜRKEŞ
1937 yılında Nazilli’de (Aydın) doğdu. 1956 yılında Ortaklar Köy Enstitüsü’nü bitirdi. 1960 yılında Denizli Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı. Aydın’da Hüraydın, Kıroba ve Mücadele gazetelerinde “Eğitim Köşesi” yazarlığı ve öğretmenliğinin yanı sıra Demokrat İzmir Gazetesi’nin Aydın muhabirliğini üstlendi. 1965 yılında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı 61 ilde yaptığı seçim ve değerlendirme sonunda Gümülcine’nin Şapçı kazası, Küçük Müsellim Köyü’ne Türkiye Öğretmeni olarak gitti.
1965-1969 yılları arasındaki anılarını, 1969 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde okul sayfası hazırlarken, 1970-1971 yılları arasında aynı gazetede “Unutulmuş Türküler Batı Trakya’da” adıyla 4 yıl yayınladı ve kitap haline getirdi. Demokrat İzmir, Ege Ekspres ve Yeni Asır’da 30 yıl çalıştı. Sağlık sorunları nedeniyle emekli oldu. Son olarak İzmir Egemenlik, İzmir Objektif gazetelerinde köşe yazarlığı ve eğitim danışmanlığı yapıyordu. Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü ve sürekli basın kartı sahibiydi.  Evli ve üç çocuk babasıydı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv