İki Yaka Yarım Aşk 3.kez İzmir’de gösterilecek

Yönetmenliğini Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı, İki Yaka Yarım Aşk adlı mübadele ile ilgili kısa filmin 3.gösterimi resmi seçkiye alındığı 19.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde duayen sanatçı Selda Alkor’un ve yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun katılımıyla gösterilecek.

  • 0
  • 273
İki Yaka Yarım Aşk 3.kez İzmir’de gösterilecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yönetmenliğini Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı,  İki Yaka Yarım Aşk adlı mübadele ile ilgili kısa filmin 3.gösterimi resmi seçkiye alındığı 19.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde duayen sanatçı Selda Alkor’un ve yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun katılımıyla gösterilecek. 31 Ekim  2018 Çarşamba günü İzmir’de Fransız Kültür Merkezi’nde saat 17:00’de  ve 1 Kasım Perşembe günü saat 17:00’de fuar içindeki İzmir Sanat’ta gerçekleştirilecek gösterimin arkasından sanatçı ve yönetmen ile söyleşi var.

1924 yılında Selanik’ten göç eden 16 yaşındaki Ali’nin anneannesi ve teyzesi ile geldikleri İzmir Karaburun’da yaşadıkları acıları konu alan filmde,  Ali’nin  yarım kalan aşkı anlatılıyor.

Başrollerini Selda Alkor, Sezai Aydın’ın paylaştıkları filmde Deniz Doğa Tegün, Zafer Kaya Okay, Aylin Kumbaracıoğlu, Selin Üşar, İbrahim Raci Öksüz ve Yağmur Damcıoğlu Namak rol aldılar.
 
İki Yaka Yarım Aşk isimli  kısa filmi Antalya Film Festivali,Dhaka Film Festivali,Let’s Cee Film Festivali gibi 23 ulusal ve uluslararası festivale seçildi ve Bosna Hersek’te12.Jahorina Film Festivali’nden özel ödül, 5.Antakya Film Festivali’nden jüri özel ödülü ve Rusya’da Eurosia Monthly Film Festivali’nde en iyi kamera ödülü aldı.
 
Karaburun Belediyesi,Karaburun Kaymakamlığı,Rumelisiad,Ruyiad,Lozan Mübadilleri Derneği, İzmir Devlet Tiyatrosu filmin resmi destekçileri oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv