İki yakanın orkestrası: Nea Banda

  • 0
  • 1.271
İki yakanın orkestrası:  Nea Banda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Grek müziğinin İzmir’deki en önemli temsilcilerinden Evrim Ateşler ve Yunanlı 2 müzisyen arkadaşın ortak çabasıyla yepyeni, ışıl ışıl, capcanlı, genç ve enerjik orkestra; Nea Banda kuruldu.

Aylarca yüzyüze ve internet aracılığı ile konuşan ve kendilerini iyi dost, iyi arkadaş, iyi meslektaş ve neredeyse akraba gibi görmeye başlayan Evrim Ateşler(ortada),  Aris Konidaris ve Mihalis Bakalis, zihinlerinde canlanan fikri hayata geçirme kararı aldı.

Ege'nin iki yakasından kendinleri gibi hisseden diğer Yunan ve Türk arkadaşlarını da biraraya getirmeyi ve hep beraber gerçekten sevdikleri, onları birbirlerine bağlayan ve onlara ortak köklerini hatırlatan müziği yaşamaya karar verince kurulan orkestraya Nea Banda (Yeni Orkestra) adını koydular.
 Orkestra’nın mimarlarından Evrim Ateşler, Herkesin  Ege’nin herhangi bir kıyısında denize girdiği dönemde zihinlerinde canlanan fikri hayata geçirmeleri nin 4 ay gibi bir süreyi bulduğunu söyledi.
Ateşler, “NeaBanda’nın Ege’nin iki  yakasından gelen genç müzisyenleri, İzmir’in çok kültürlü tarihi geçmişine ait müzik repertuarını hayata geçirerek önümüzdeki Nisan ayında İzmir’de verecekleri büyük bir konser ile doruk noktasına taşıyacak, İzmir’in zengin kültürünü müzik ile taçlandıracak.” Dedi.
Pekçok ünlü müzik festivaline, Türkiye ile Yunanistan’da gerçekleşecek canlı performanslara,  stüdyo çalışmalarına ve bir albüm projesi  hazırlıklarına başlayan NeaBanda’nın  şu anki hedefi ise; her ikisi de İzmir’de yaşayan ve Turk- Yunan ortak eğitim ve kültür projeleri için çalışan  Yunan-Amerikalı bir film yönetmeni  Chrysovalantis Stamelos ve Yunan Sanat ve Kültür Yöneticisi Georgia Papadopoulou’nun önderliğinde yürütülen Hello Anatolia isimli bir belgesel filmde baş rol üstlenmek. 

NEA BANDA:
Alexandros Psomopoulos, buzuki
Aris Konidaris, basgitar
Giorgos Zorgrafos, akordeon
Evrim Ateşler, solist, gitar, klarnet, ney … ve başka ne gerekirse.
İbrahim Kurnaz, keman
İsmet Çakmak, perküsyon
Mihalis Bakalis, perküsyon
Nikos Plios, gitar
Ria Ellinidiou, solist, perküsyon
Socratis Desypris, buzuki'den oluşuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv