İleri Cerrahi Onkolojiyle ilgili fikir alışverişi yapılacak

  • 0
  • 1.019
Yazı Boyutu:

Türk-Yunan doktorları arasında cerrahi onkoloji alanındafikir alışverişinin gerçekleşeceği, “İleri Cerrahi Onkoloji KonusundaYunan-Türk Yaz Okulu" Basın Toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi RektörlükSenato Salonu’nda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğiyaptığı toplantıya,  OrganizasyonKomitesi Başkanı ve Yunan “Hipokrat” Onkoloji ve  Görüntüleme Eğitim Topluluğu Başkanı EvgeniaHalkia,  Bilim Komitesi BaşkanıYunanistan Pire Metaxa Kanser Hastanesi, 1. Cerrahi Departmanı Yöneticisi veYönetim Kurulu Başkanı John Spiliotis, Bilim Komitesi Başkanı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi,Cerrahi Bölümü, Kolorektal ve Pelvik Ünitesi Uzmanı Prof. Dr. Selman Sökmen,Organizasyon Komitesi Üyesi, İzmir, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi GenelCerrahi Anabilim Dalı Uzmanı, Ege Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çokerkatıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Cerrahi Onkoloji ve GörüntülemeEğitim Topluluğu tarafından, DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ilePire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü işbirliğiyle 6-7 Eylül'deSakız Adası'nda İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu düzenleneceğinibelirtti.  Kanserin, ölüm nedenleriarasında ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Füzün,  " Yaz okulu, bilimsel değerinin yanısıra iki ülke halkı arasındaki dostlukların pekiştirilmesine katkısağlayacak.  Aynı hastalıklar nedeniyleyaşanan sıkıntılar ile hastalıklara yaklaşım konusunda birbirimizi anlayacağız.Birbirini seven halklar biraz daha yakınlaşacak ve dostluk artacak. Tıptabranşlaşmanın önemine inanıyoruz. Cerrahi onkolog bir cerrahın yapacağıameliyat ile genel cerrahın yapacağı ameliyat arasında fark var. Cerrahionkolojinin branş olarak benimsenmesinin önemine işaret etmek istiyoruz.Türkiye'de kolorektal cerrahi bilim dalı yok, branş tanınmıyor ancak alandaaralarında benim de bulunduğum uzmanlar var. Yaz okulu, cerrahi onkolojide bilgive deneyimlerin uzmanlarla paylaşılması noktasında önemli bir eksikliği ortadankaldıracak" diye konuştu.

Organizasyon Komitesi ve Hipokrat Onkoloji ve GörüntülemeEğitim Topluluğu Başkanı Dr. Evgenia Halkia ise yaz okulunda, iki ülkeninkanser tedavisine yaklaşımını görme imkanı bulacaklarını kaydetti. Kanserhastalarının, hangi ülkede yaşarsa yaşasın benzer yöntemlerle tedavi edildiğinibelirten Dr. Halkia, "Hastalara tüm olanaklara kullanarak yardımcı olmakve en iyi tedaviyi sunmak için yaz okulunu hayata geçirdik" dedi.Organizasyon Bilim Komitesi Saşkanı ve Pire Metaxa Kanser Hastanesi CerrahiDepartmanı Yöneticisi Dr. John Spiliotis de Türkiye ve Yunanistan'da önemliuzmanların yanı sıra İtalya ve ABD'den uzmanların yaz okuluna konuşmacı olarakkatılacağını anlattı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliği geleneksel halegetirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Dr. Spiliotis, yaz okuluna 115 uzmanınkatılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv