İlk adım Rektör Prof. Dr. Yılmaz’dan

  • 0
  • 1.081
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, T.C. Adalet Bakanlığı Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde İzmir Aliağa Kapalı Kadın Cezaevine ziyarette bulunarak cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerine sağlıkla ile ilgili bilgiler aktardı.
Ege Bölgesinde tek olan Kapalı Kadın Cezaevine yapılan ziyarete Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, Cumhuriyet Savcısı Turan Güzeloğlu, EÜ Tıp Fakültesi Hemşireleri, EÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(EKAM) Müdürü Doç. Dr. Nevin Yıldırım Koyuncu ve EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri, İzmir Aliağa Kapalı Kadın Cezaevi Müdürü Ümran Yavuz Yılmaz ve Cezaevi Psikologları Zeynep Sevil Küçük ile Makbule Bulutluöz katıldı.
 
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE DİYABET ÖLÇÜMLERİ YAPILDI
EÜ Tıp Fakültesinden gelen hemşireler isteyenlerin açlık ve tokluk şekerlerini, tansiyonlarını, kilolarını ölçtüler ve diyabet riski olan tutuklu ve hükümlüleri belirlediler. Bu ölçümlerden sonra konuşma yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, tutuklu ve hükümlülere “sevgili kardeşlerim” diye hitap ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Yılmaz “Biz bugün burada, size meslek kazandırmak, sorularınıza cevap vermek, süreniz bittiğinde dışarıdaki hayata daha kolay adapte olmanızı sağlamak için bulunmak istedik. Size küçücük bir bilgi parçası bile aşılayabilirsek çok mutlu olacağız. Ben Sağlık ile ilgili 20 kitap getirdim. Size kendi çapımızda yeni yıl hediyesi vermek istedik. Bundan sonra da her ay konuşmacı yollayacağız. Size alerji, mide hastalıkları, kadına şiddet gibi konularda bilgi verecekler" diye konuştu.
 
YAĞ ORANININ ARTMASI VÜCUDU OLUMSUZ ETKİLİYOR
Sağlığın ve obezitenin tanımını yapan, kilo/yağ oranı arttığında vücutta ne gibi sorunlar ortaya çıkabileceğinden bahseden Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Şişmanlık insanın iradesiz olması demek değildir. Şişman olan kişi kendini yargılamamalıdır. Alkol, sigara, doğum yapmak kiloları etkiler ve kadınlarda görülen yağlanmaya biz armut tipi yağlanma adını veriyoruz. Kilo/yağ arttığında şeker hastalığı, uykuda horlama, kalp damar hastalıkları, uyku, erken damar sertliği meme-kalın bağırsak kanserleri gibi problemler ortaya çıkıyor. Yağ oranınızın artmaması sağlıklı bireyler olmanızı, hastalıklarla uğraşmadan hayatınızı devam ettirmenizi sağlar” dedi
Tutuklu ve hükümlüler EKAM Müdürü Doç. Dr. Nevin Yıldırım Koyuncu'ya ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a kendi yaptıkları el işlerini hediye ettiler. EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri mini bir konser verdikten sonra program son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv