İlk antrenörler İzmir’den çıktı

  • 0
  • 869
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin kente kazandırdığı Buz Sporları Salonu, Türkiye’de ilk kezdüzenlenen Buz Dansı Antrenörlüğü kursuna ev sahipliği yaptı. Eğitim vermekiçin İzmir’e gelen dünyaca ünlü Rus eğitmen Oleg Voyko, Bornova Aşık VeyselRekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’na hayran kaldı.

 

Türkiye Buz Pateni Federasyonu, ilk kez açtığı Buz Dansı 1.Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninBornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’nu seçti.Türkiye’nin dört bir yanından gelen 15 antrenör adayı, olimpik başarılara imzaatan dünyaca ünlü Rus eğitmen Oleg Voyko’dan eğitim aldı. Antrenör adayları, 12gün süren teorik ve pratik eğitimin ardından hünerlerini sergiledi. Dünyacaünlü hocaları karşısında “buz üstünde ter döken” adaylardan başarılı olanlarantrenörlük belgesi alamaya hak kazandı.


“İzmirliler çokşanslı”
Buz Pateni Federasyonu’nun eğitimler için İzmir’i tercihetmesini çok doğru bir seçim olduğunu belirten Voyko, “İzmir’i çok beğendim.Havası çok güzel. Kursun, bu kadar güzel şehirde, uluslararası standartlarıtaşıyan pistte düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Böyle bir salona sahipoldukları için İzmir’de yaşayanlar çok şanslı. Burada eğitim alan antrenöradayları geleceğin şampiyonlarını yetiştirecek. Türkiye’de çok yeteneklisporcular var” dedi.

Eğitime katılan antrenör adaylarından Burcu Ceylan ise, “Buzdansı antrenörlüğü eğitimi Türkiye’de ilk defa veriliyor. Biz de bu şansıdeğerlendirmek için kursa geldik. Türkiye’de yeni bir branş olan buz dansınınyaygınlaşması için İzmir’de faaliyet göstereceğiz” diye konuştu.

Diğer bir antrenör adayı Caner Çalık da, “Olimpik başarılarıolan bir isimin bize eğitim vermesi büyük bir şans. Onların deneyimi bizdenfazla. O deneyimlerden faydalanabilmek çok güzel. Bizim gibi buz sevdalılarınınyetişmesi için atılan çok güzel adım” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv