İlk müdahale Karşıyakalı antrenörlerden gelecek

  • 0
  • 1.919
Yazı Boyutu:

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri son yıllarda artan sporcu rahatsızlanmalarına ya da sakatlanmalarına anında müdahale etmek için yola çıktı. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen amatör kulüp antrenörlerine yönelik “İlkyardım Eğitim Programı” Karşıyaka’dan başladı, tüm İzmir’e yayılacak, Türkiye’ye model olacak.
 
Karşıyaka Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün destek verdiği “İlk Yardım Eğitim Programı”na katılarak başarılı olan “İlkyardımcı” antrenörler, müsabakaların yanında antrenmanlarda da rahatsızlanan ya da sakatlık geçiren sporculara ilk müdahaleyi yapacak, belki bir yaşam kurtaracak belki de bir sporcuyu ömür boyu sakat kalmaktan kurtaracak.
 
“BİLİNÇSİZ MÜDAHALELER YA CAN ALIYOR YA DA SAKAT BIRAKIYOR”
Son yıllarda spor faaliyetleri esnasında kalp krizi geçiren vakaların arttığına ve ölümle sonuçlandığına dikkat çeken İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, “Maalesef böyle bir vakayla İzmir’de de karşılaştık. 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak vakaların yüzde doksanına 10 dakika içinde ulaşıyoruz. Fakat yaralanan bir kişiye ilk 5 dakika içinde doğru müdahaleler yapılmazsa o kişi ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Hele ki bilinçsiz yapılan müdahaleler bu riski daha da arttırıyor. Sakatlık geçiren bir sporcuya yakınında bulunan ilkyardım eğitimi almış biri

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv