İlk yardımın önemi konuşuldu

  • 0
  • 568
İlk yardımın önemi konuşuldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlk yardımın bir gereklilik olduğundan hareketle yola çıkan Ege Orman Vakfı, gönüllüleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile işbirliği yaparak ilk yardımın temel esasları konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. Ege Orman Vakfı’nın 15 günde bir düzenlediği gönüllü toplantıları kapsamında gerçekleştirilen söyleşiye ilgi büyüktü. 

Katılımın yoğun olduğu toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı birimi sağlık eğitimcisi Şengül Çavuşoğlu ilk yardım konusunda yanlış bilinenleri anlattı.

İlk yardımın bir gereklilik olduğundan bahseden Çavuşoğlu, ''Her aileden bir kişi ilk yardım eğitimi almalı çünkü çok önemli. İlk yardımın üç temel ana kuralı var. Koruma, bildirme, kurtarma. Koruma çok önemli kendi güvenliğinizi ve çevre güvenliğini almak anlamında iki farklı tür koruma var. Kendi güvenliğinizi ve çevre güvenliğini almadan yardıma koşarsanız özellikle trafik kazalarında başka daha büyük kazalara sebebiyet verebilirsiniz. O yüzden yardıma koşmadan önce mutlaka çevre güvenliğinizi almanız gerekli'' diye konuştu.

Sağlık eğitimcisi Çavuşoğlu,''Bildirme konusunda da çağrı numaramız 112'dir. 112 acil servisi ararken panik ve heyecana kapıldığımızda gelecek olan ambulansa yanlış bir bilgi verirsek zor durumdaki kişi veya kişilere  yardım edememiş oluruz'' dedi.

Toplantı sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi ve  ilk yardım seti hediye edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv