İlklerin kongresi

  • 0
  • 2.005
Yazı Boyutu:

İzmir MMO Tepekule Kongre ve İş Merkezi, bir çok yöndenilklere tanıklık edecek olan 1.Ege Ebelik ve Doğum Kongresi’ne ev sahipliğiyapacak.

(Bu gün 21)-22 Mart 2014 Cuma-Cumartesi günleri gerçekleşecek olan kongre ebelerle,doktorların birlikte oluşturduğu  (ebe,aile hekimi, kadın hastalıkları ve doğum hekimi)ilk kongre olma özelliğitaşıyor.
 
Kongre ile ilgili bilgi veren Kongre eş başkanı Operatör Dr.Kenan Ertopçu, düzenlenen kongrenin sivil toplum kuruluşu, kamu kuruluşları veüniversitelerin işbirliği içinde olduğu bir tıp kongresi olarak da ilk olmaözelliği taşıdığını, Yetersiz sponsor desteğine rağmen ,iyi bir bütçe yönetimive özverili organizasyon çalışmalarıyla ülkemizdeki katılım ücretinin endüşük tutulduğu kongre olacağını söyledi.

Ertopçu, “ İzmir için yöresel olarak planlandığı halde sosyal medyanındevreye girmesiyle ülkemizin hemen her ilinden 600 üzerinde katılımcının kayıt yaptırdığı bir kongre olması da bir ilk olacak. Konuşmacıların İzmir’dekitüm kamu ve özel üniversiteler, hastaneler ve kuruluşlardan özenle veadaletli bir şekilde seçildiği, doktor ve ebelerin konuşmacı ve oturumbaşkanı olarak eşit sayıda dağıldığı bir kongre olması da ilk olmaözelliği taşıyor. Kongrede normal doğum ve sezaryenin kimlere uygulanabileceği,gebelik ve doğumlardaki risk faktörleri, doğal doğum suda doğum gibi alternatifdoğum yöntemleri kanıta dayalı güncel bilgiler eşliğinde tartışılacak. Ebelerinülkemizdeki konumu, eğitimleri ,gebelik izlemi ve doğumdaki yerlerivurgulanacak” dedi.

OrganizasyonKomitesi:
Operatör Dr. Kenan Ertopçu(Kongre eş başkanı), Doç Dr Birsen K.Saydam(Kongre eşbaşkanı) , Prof Dr Esin Çeber Turfan (Ege Üniversitesi Izmir Atatürk SağlıkYüksekokulu ),  Eczacı Emel Acar (AilePlanlaması ve Üreme Sağlığı (APUS) Derneği Başkanı ),  Esin Bayar (Motto Turizm),  Burak Çıtır (Motto Turizm),   HemşireEsen Altunay(Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi),  Ebe Ayşegül Dönmez (Tepecik Eğitim veAraştırma hastanesi),   Arş GörAysun Ekşioğlu (Ege Üniversitesi Izmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu) ,  Arş Gör Mahide Demirelöz(Ege Üniversitesi Izmir Atatürk SağlıkYüksekokulu )

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv