İmgenin İzinde Ekol Sanat’ta

Ekol Sanat Galerisi 4’üncü sezonun ikinci sergisinde soyut – geometrik resmin önemli isimlerinden Prof. Dr. Halil Akdeniz’in sergisine ev sahipliği yapıyor.

  • 0
  • 653
İmgenin İzinde Ekol Sanat’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ekol Sanat Galerisi 4’üncü sezonun ikinci sergisinde soyut – geometrik resmin önemli isimlerinden Prof. Dr. Halil Akdeniz’in sergisine ev sahipliği yapıyor.  50 eserden oluşan “İmgenin İzinde’’ isimli sergi 16 Kasım Çarşamba gününe kadar izlenebilecek
 
Soyut Geometrik Resmin Önemli Temsilcisi
Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, Prof. Dr. Halil Akdeniz’in soyut - geometrik resmin önemli temsilcilerinden biri olduğunu belirterek,  “ Prof. Dr. Akdeniz çeşitli üniversitelerde resim bölümünün yöneticiliğini yaptı. Halil Hocanın esas konusu uygarlıkların izidir. Anadolu uygarlıkları ve çevresinde Anadolu’yu etkileyen diğer kültürel varlıklar ile ilgileniyor. Kendisi bu kültürel etkileşimi ve katmanları inceleyen simgelerle günümüze mesajlar taşıyan bir sanatçımız.  Eserlerinde Ortadoğu’daki savaşın, gücün, barışın simgeleri vardır. 
 
İzmir’de Sanatı Doktorlar Geliştirdi
İzmir’de sanatın geldiği noktadan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Halil Akdeniz, “ 10 yıla yakın bir zamanım İzmir’de geçti. Tıp dünyasıyla ve tıp mensuplarıyla hep yakın ilişkilerim oldu. Tıp mensupları sanata çok ilgi duyan ve bilgi sahibi olan kişilerdir. İzmir’de de sanatın bu noktaya gelmesine öncülük eden önemli isimlerden ikisi de hekimdir. Opr. Dr. Mehmet Baz ve Prof. Dr. Candeğer Yılmaz İzmir’de sanata önemli katkılar sağladılar. Bunlar yaptıkları işi taçlandıran faaliyetler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ekol Sanat Galerisi’nde bulunmaktan dolayı da çok mutluyum.” dedi.
 
Kişinin Hayal Kaynağı olmalıdır
Sanat anlayışı ve “İmgelerin İzinde” adlı sergisi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Akdeniz, “ Bu sergimin adını imgelerin izinde koydum. İçinde yaşadığımız ortam bizim görsel dünyamızı oluşturuyor. Bunlardan çok bağımsız olamıyorsun. Bu her insanda farklı oluşmaktadır. Sadece sanat anlamında değil her konuda bizi etkiliyor. Çocukluğum Antalya da geçti. Birçok uygarlığın yaşadığı bu bölgede tarihi sütunların üzerinde gördüğüm şekiller bana çok yabancı bir evrenin işareti gibi geliyordu. İnsanlar ister bilim adamı olsun ister sanatçı olsun çocukluğunda yaşadığı şeyler meslek yaşamında önem taşıyor ve kişiliğini oluşturuyor. Çünkü kişinin bir vizyonu ve hayal kaynağı olması gerekiyor. Üretmenin kaynağı buradan geçiyor. “ diye konuştu. Sergi Açılışına Ege Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’da katıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv