İnsanları mutlu edin, siz de mutlu olun!...

  • 0
  • 744
Yazı Boyutu:

Tıp eğitimini sürdüren gençler için önemli karar verme süreçlerinden birideuzmanlaşmak istedikleri alanın seçimi. Hekim adaylarına yardımcı olunması içinEge Üniversitesi Tıp Fakültesi kariyer günleri düzenledi. Ege Üniversitesi TıpFakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu genç hekim adaylarına, “Hangialanı seçerseniz seçiniz, başarının sırrı insan sevgisinde yatar. Mesleğinizisever, insanları mutlu etmek için çalışırsanız sizde mutlu olursunuz” dedi.

Ege,Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Adnan Menderes ve Celal Bayar Üniversiteleri TıpFakültelerinde görev yapan uzman doktorlar, hekim adaylarına kariyer planlarıile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi “5. Kariyer Günleri” Tıp Fakültesi Muhittin ErelAmfisi’nde başladı. Bu yıl 5.ncisi düzenlenen etkinlikte doktor adaylarıhocalarıyla bir araya geldi.

Kariyergünlerinin açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Kamil Kumanlıoğlu yaptı. Prof. Dr. Kumanlıoğlu; “Bu toplantıya 2 aylık bir sürezarfında hazırlandık. Toplantının size faydalı olacağını düşünüyorum. Tüm tıpcamiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kariyer günlerinde; genel cerrahi, temel tıp,cerrahi tıp, üroloji, kulak- burun- boğaz, göz, acil tıp, dahiliye, çocukhastalıkları, psikiyatri, fizik tedavi gibi tıp alanının bütün alt dallarındanuzman doktorlar bilgi verdi. Konuşmacılar, hekim adaylarına öncelikle çokistedikleri bölümü tercih etmeleri öğüdünde bulundu. Ayrıca, çalışma koşulları,nöbet düzenleri, maddi getirileri, gerek İzmir’de gerekse Türkiye’nin çeşitlibölgelerindeki şartlar gibi genel bilgilendirmelerin yanı sıra, her dalı temsileden uzman doktorlar kendi alanlarıyla ilgili gereklilikleri de doktoradaylarına anlattı.

2013-2014Eğitim Kariyer günleri programı  GenelCerrahi ve Acil Tıp alanlarında yapılan sunumla başladı. Katip ÇelebiÜniversitesi  Atatürk Eğitim ve AraştırmaHastanesi’nden  Dr. Onur Dülgeroğlu; “Genel Cerrahi Anabilim Dalı genel anlamda zor ve yorucudur. Özellikle mesaisaatleriniz belli değildir. Ama bu gözünüzü korkutmasın mesleğinizi sevdiğiniztakdirde bunun üstesinden gelebilirsiniz ” dedi. Genel Cerrahinin gelecekte kiyerinden de bahseden Dr.  Dülgeroğlu “Tıpta uzmanlık yapmak isteyen  öğrenciler, 2 ila 3 yılını  temel cerrahi prensipleri çerçevesinde travmave acil cerrahi alanında geçirecek. Diğer alanlara göre  daha fazla genel cerrahi eğitimi almalarıgerekecek ” diye konuştu. 

TepecikEğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Murat Güner, Dokuz Eylül ÜniversitesiTıp Fakültesi’nden Dr. Murat Çetin, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim veAraştırma Hastanesi’nden Dr. İbrahim Çaltekin sunumlarını yaparak, alanlarıylailgili genç hekim adaylarını bilgilendirdi.

Adnan MenderesÜniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Ahmet Huyut, Katip Çelebi ÜniversitesiAtatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Serkan Yazman ve Dr. BilalGediz,  Kardiyoloji ve Kalp DamarCerrahisi Anabilim Dalı ile ilgili bilgiler verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv