İranlı Şarkıcı Nooran, İzmirlileri müziğiyle büyüledi

İran müziğinin güçlü yorumcusu Nooran, ismi ile tanınan Muhammed Khezili ,“Türk - İran Gecesi’nde” İzmirlilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Geceye, İzmirli sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

  • 0
  • 558
İranlı Şarkıcı Nooran, İzmirlileri müziğiyle büyüledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İran müziğinin güçlü yorumcusu Nooran, ismi ile tanınan Muhammed Khezili ,“Türk - İran Gecesi’nde” İzmirlilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Geceye,  İzmirli sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Sinema Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi İranlı Sanatçı Muhammed Khezili’yi , Ege Üniversitesi  İletişim Fakültesi Dekanı,  Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa,  İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Paker, EGEMM Müdür Yardımcısı  Öğretim Görevlisi Yiğit Açık ve müzik severler yalnız bırakmadı.
Kian Art Group’la 11 kişilik orkestrayla sahne alan Nooran; Farsça, Hintçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça  etnik, füzyon şarkıları seslendirdi. Kum sanatı gösterisi, semazen gösterisi gibi birçok sürpriz sahne şovları ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.     Büyük bir Mevlana ve İzmir aşığı olduğu bilinen Nooran, “Türk- İran Gecesi”nde  İranlı sanatçılar Fahrad Mehrad, Nader Golchın, Hayedeh, Pari Zangeneh, Reşit Behbudov ve Türk Rock Müziğinin öncülerinden Barış Manço, Cem Karaca, Türk Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Neşet Ertaş ve Murat Göğebakan gibi sanatçıların eserlerini  seslendirdi.

İranlı şarkıcı Muhammed Khezili, profesyonel futbolculukla başladığı ilginç kariyerine geçirdiği bir kaza sonucu son verdi. Khezili, ,öğretmeninin hediye ettiği  Mevlana'nın  Mesnevisini okuyarak yeniden hayata tutundu. Khezili,  çocukluk çağında başladığı müziğe ağırlık vererek, Türk müziğiyle tanıştı.

Konser sonunda dinleyenlerden tam not alan Nooran, dakikalarca ayakta alkışlandı. Nooran, konserin ardından müzikseverlerle bir süre sohbet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv