Işık ve Ateş TAD’da

Ressam Serap Demirağ’ın 41 eserinin yer aldığı “Ve Işık Ve Ateş” adlı resim Sergisi Türk Amerikan Derneği TAD Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışı çok sayıda sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi.

  • 0
  • 578
Işık ve Ateş TAD’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:



Ressam Serap Demirağ’ın 41 eserinin yer aldığı “Ve Işık Ve Ateş” adlı resim Sergisi Türk Amerikan Derneği TAD Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışı çok sayıda sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi.

Evrenin tüm sisteminin uçmaya ve dönmeye dayandığını, çekim gücünü yaratanın bu olduğunu, orada ne alt, ne üst, ne doğu ne de batının olmadığını, orada ateşin var olduğunu söyleyen Demirağ, “Benim resimlerimde tanıdık yıldızlara, tanıdık gezegenlere, tanıdık bir güneşe ve tanıdık bir geçmişe yolculuk yapılabilir. Billurlaşmış bir zamanı kucaklamak içindir ışığım. Düşünüyorum da Big-Bag ile ortalığa savrulan ateş toplarının, evlerini kucaklamasından bu yana bir ışık boyutunu yaşıyorum. Bir sıçrayış, bir yaşamdan diğerine geçiş. Sanırım patlatan sıcaklık düşünce ulaştım ışığa.  Çıkışın nedeni de bu dur belki. Çünkü tüm dengeleri korumak içindir ışık ve o benim duygularımda renkleşir” dedi.






Herşeyin bilinç paketinin bağlarının çözülmesiyle yayılmaya başladığını belirten Serap Demirağ, “herşey bu oluşan muhteşem üçgeninde gelişip büyüyor. Sarsılmalarım evrensel vibrasyonlara dönüşürken, bir dağılım, bir kavuşum yaşıyorum yeniden, yeniden. Tüm evrenden sorumluyum sanki.  Sınırsız düşlerimin zaman beni korkuttuğunu da itiraf etmeliyim. Geleceğin büyüsüne kapılarak güne yaşam hakkı vermemek korkusudur. Bir evren küresi, bir evren meyvasıyım ben. Sevgiyle oluşan bilincin ışığıdır kabuklarımı soyan tek şey.  Yüzyılların gelişiminden ışık, yüreğimde ateş aldı renklerim. Ateşin ışığa, ışığın ateşe  kavuşmasıydı bu. Böyle buldum evrenimi ve zamansızlık ötesi bir zamanı böyle yaşıyorum. Eğer resimlerimin dili olsaydı sanırım şöyle derdi; ‘ben diye gördüğün aslında ben değilim. Benim gerçeğim çok daha uzakta, çok daha derinde. Ben senin gerçeğinde olmadığım ölçüde varım. Haydi Gel. Bin zamanın ruhuna ve izle beni. Evrensel bilince giden yol benimle ışır. Benimle sil gölgeleri. BEN NE GECEYİM- NE GÜNDÜZ. Bir evrenim ben ve sen benimle insan” diye konuştu.
Serap demirağ’ın sergisi 20 Nisan’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv