Işılay Saygın’dan bir ilk

  • 0
  • 2.053
Yazı Boyutu:

 İZMİRIşılay Sayın Güzel Sanatlar Lisesi, İzmir’in köklü müzik markası senfoni MüzikSponsorluğu’nda  Türkiye’de bir ilke imzaatarak Güzel Sanatlar Liseleri arasında Klasik Gitar Yarışması düzenledi.


Okul Müdürü Erdal Topuz, Gitar Öğretmeni İsmet Tezcan ve Senfoni Müzik sahibiYusuf Yolal’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Müdür Erdal Topuz, okulolarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunubelirterek,   yarışmaya müracatlarıntamamlandığını ve  7-9 Mayıs 2014tarihleri arasında ilki gerçekleşecek olan bu yarışmanın gelecek yıllarda dasürdürülmesinin hedeflendiğini söylerken, Senfoni Müzik sahibi Yusuf Yolal isebu yıl olduğu gibi sonraki yıllarda da sponsorluk bazında desteklerininsüreceğini ifade etti.
Muğla, İstanbul Avni Akyol, Mimar Sinan ve Aşık Veysel, Selçuklu Konya Çimento,Karaman, Karaman, Bursa Zaki Müren, Kırıkkale, Mersin Nüvit Kodallı, AntalyaATSO, Yozgat nida Tüfekçi, Kars, Aydın Yüksel Yalova, Uşar Merkez, Kayseri FMGümgüpoğlu ve Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi’nden  öğrenciler, Yard. Doc. Kürşat Terci, RicardoMoyano, Kadircan Özdemir, Mehmet Gürgün ve Ender Bilge gibi ustalar önünde  dereceye girmek için ter dökerken, Siirt,Niğde, Adana, Amasya, Düzce, Denizli, Karaman ve Denizli’deki güzel sanatlarLisesi gitar öğrencileri ise gitar ustalarının yöneteceği Work shoplarakatılacak.  Yarışmanın final gecesindeise gitarın ustası Ricardo Moyano özel bir dinleti sunacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv