Işılay Saygın’a İzmir vefası

  • 0
  • 1.518
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi dört yıldır aralıksız olaraksürdürdüğü ‘Ustaya Saygı’ etkinliğinde sanat, basın, sanayi, spor, sağlık,siyaset ve yazın dünyasından onlarca ustayı ağırlayarak dostlarıyla,sevenleriyle buluşturdu. Bu kez Türk kadınının gücü ve başarısının simge ismiIşılay Saygın’ı sevenleriyle buluşturdu. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültürve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu Işılay Saygın’ı görmek, ona sevgisini dilegetirmek isteyenlerle doldu taştı.

İzmir eski milletvekilleri, kadın sivil toplumkuruşları, kentteki kadın yöneticiler, iş adamları, gazeteci dostları, IşılaySaygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve ev sahibi Konak Belediye BaşkanıDr. Hakan Tartan ustadan övgüyle bahsettiler. 

Türkiye’de ilklere imza atan Devlet eski Bakanı,Buca’nın unutulmaz Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşu önderi, siyasetçi vemimar Işılay Saygın’ı ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getiren KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Işılay Saygın İzmir’in sembol, anıtismidir. Parlamentoda Işılay Hanım gibi kişileri arıyorum. Siyasete girerken vebulunduğum dönemde kendisinden çok şey öğrendim. Göreve gelir gelmez adını dabir sokağa verdim. Sizi her zaman önemserim, varlığınız İzmir için bir güçtür”dedi.

İzmir eski Milletvekili ve İzmir Şubesi TürkParlamenterler Birliği Başkanı  MetinÖney, “Kişi vardır oturduğu koltuktan şeref alır, kişi vardır oturduğu koltuğaşeref verir. Işılay Hanım ikincisidir” diye övgüyle bahsetti.

Moda dünyasının duayeni ve dostu ZuhalYorgancıoğlu da Işılay Saygın’ı İzmir’in amazonu olarak nitelendirerek,“İzmir’e tek amazon yetmez daha başka amazonlar da görmek istiyoruz. En yakınzamanda da İzmir’e bir anıtını dikeceğiz” dedi. İzmir’i Sevenler PlatformuBaşkanı Sancar Maruflu ise Işılay Saygın’ın kimseye boyun eğmeyeceğini ifadeederek, “O ilkelerinden ödün vermez. İsteseydi bugün de bir koltuk sahibiolurdu ama onun en güzel özelliği ilkeli oluşudur. O ilkelerinden kesinliklesapmaz. Koltuk için inançlarından, ilkelerinden, Atatürkçülüğünden ödün vermez.Kapısı herkese açıktır” dedi.          

Heyecanı ve mutluluğusesine ve gözlerine yansıyan Işılay Saygın dostlarıyla bir arada olmanınmutluluğunu yaşadığını ifade ederek, çizgisinden çıkmadan hizmet verdiğinisöyledi. Saygın, “Halka hizmet, hakka hizmettir düsturuyla, hizmet aşkıylaçalıştım. Yolumuz her zaman Atatürk yoluydu, bu yoldan hiçbir zaman dönmedik”dedi. Saygın, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “Beniörnek aldığını söyledi; o örnek alıp da yapanlardan. Halkı dinleyip sahip çıkanmüstesna insanlardan. Böyle belediye başkanlarının artmasını diliyorum” diyekonuştu.

Salonu dolduran pek çok saygın isim IşılayHanım’a olan sevgi ve saygılarını övgü dolu sözlerle ifade ettiler. KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da gecenin anısı olarak Işılay Saygın’a gümüşkahve takımı hediye etti.   

Işılay Saygın : Dokuz Eylül Üniversitesi mimarlık mezunu Işılay Saygın henüz 26 yaşındayken Buca Belediye Başkanı olarak göreve geldi. 1973 yılındaseçildiği belediye başkanlığını iki dönem yürütürken 12 Eylül 1980 darbesindegörevden alındı. Sonraki iki yıl boyunca mimar olarak çalıştı. 1983, 1987,1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak beş dönem İzmirMilletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlk Kadın Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet MeclisiBaşkanlık Divanı Üyeliği  görevlerinde bulundu. 51 ve 52. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve İlkKadın Çevre Bakanı, 53. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İlk Kadın TurizmBakanı, 54. ve 55. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde ise Devlet Bakanıolarak görev yaptı. 25’in üzerinde dernek, birlik ve vakıf üyesidir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv