İşitme engelliler için gözlük, birincilik getirdi

  • 0
  • 2.152
Yazı Boyutu:

6-7 Nisan tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Fatih Koleji’nin ev sahipliğinde yapılan 21. INEPO Ulusal Çevre Olimpiyatları’na katılan Özel İzmir Amerikan Koleji öğrencileri, hazırlamış oldukları “İşitme Engelliler İçin Ses Algılayan Gözlük” isimli proje ile Çevre ve Fizik Dalından birinci olarak altın madalya kazandı.
 
Amacı, Türkiye ve dünyada artan çevre sorunlarının çözülmesi ve çevrenin korunup iyileştirilmesi konusunda gençlerin bilinçlendirilmesi olan ve UNESCO tarafından da desteklenen 21.INEPO Ulusal Çevre Olimpiyatlarına Özel İzmir Amerikan Koleji’ni temsilen katılan Ada Doğrucu ve Alp Eren Elçi, işitme engelliler için yaptıkları tasarımda ortamdaki seslerin yüksekliklerini ve kaynaklarını, bir gözlük etrafına yerleştirilmiş mikrofonlar aracılığıyla algılayıp bu seslerin nerede ve hangi şiddette olduklarını, gözlüğü takan kullanıcının görüş alanındaki LED ışıklarının renkleri ve pozisyonlarıyla kullanıcıya göstermeyi amaçladılar. Öğretmenleri Oktay Ünal liderliğinde çalışmalarını yürüten öğrenciler, ilginç projeleriyle Türkiye’deki saygın üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan Jüri Üyelerini etkilemeyi başardılar.
 
İlköğretim ve Ortaöğretimden Çevre Biyolojisi, Çevre Kimyası, Çevre ve Fizik, Çevre ve Sağlık ve Enerji dallarında 136 projenin yarıştığı Ulusal Olimpiyatlarda “Çevre ve Fizik” dalında birinci olan İzmir Amerikan Koleji öğrencileri, 17-20 Mayıs Tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Çevre Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecekler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv