İskeçeli gençler Bornova’yı çok sevdi

  • 0
  • 537
İskeçeli gençler Bornova’yı çok sevdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, Yunanistan’ın İskeçe Kenti’nden gelen Batı Trakya Türklerini ilçede ağırladı. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen programda İskeçeli gençler Bornova’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi

Bornova Belediyesi ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Yunanistan’ın İskeçe kentinde yaşayan Türk gençlerin İzmir’i ve Bornova’yı tanıması ve kültürel bağlar kurması amacıyla bir gezi programı düzenledi. Bornova ziyaretlerine Büyükpark’taki Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıyla başlayan İskeçeli gençler ardırdan ünlü ozan Homeros’un yaşadığına inanılan mağaraları gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Homeros Vadisi’nde doğayla içiçe zaman geçiren gençler daha sonra Dramalılar Köşkü’nü de ziyaret etti. Mübadele öncesinde ve sonrasında Rum ve Türk ailelere ev sahipliği yapan ve Bornova Belediyesi tarafından kent müzesi haline getirilen Dramalılar Köşkü’nde Bornova’nın tarihi ile ilgili bilgi alan gençler, Bornova’yı gezme imkanı da buldu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve yetkililere gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşükkür ederek, kültürel kaynaşmanın önemine dikkat çekti. Durmuş, “Batı Trakya’daki Türklerin Türkiye ile olan bağlarının kopmaması ve bu bağları geliştirmek için düzenlenen gezi çok faydalı oldu” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv