İskelenin Kanayan Yarası Çözüme Kavuştu

İskele’nin yıllardır kanayan yarası olan sit alanı sorununa Urla Belediyesi el attı.

  • 0
  • 607
İskelenin Kanayan Yarası Çözüme Kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İskele’nin yıllardır kanayan yarası olan sit alanı sorununa Urla Belediyesi el attı. Arkeolojik sit alanı olması dolayısıyla uzun yıllardır asfalt hizmetinin gitmediği bu bölgenin asfalt çalışmaları Urla Belediyesi tarafından başlatıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların yıllardır şikâyetçi olduğu asfaltsız toprak yol sorunu Urla Belediyesi’nin uzun uğraşlarıyla olumlu sonuçlandı. İkinci ve üçüncü derece sit alanı olan sokaklar İzmir Arkeoloji Müzesi denetiminde Urla Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından asfaltlanmaya başlandı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu izniyle başlatılan çalışmalar sayesinde bölgede yaşayan vatandaşların artık yüzleri gülecek.

“Bu bizim kanayan yaramızdı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunu çözmek için 2 yıldır uğraşıyoruz” diyen Başkan Sibel Uyar, “bu konuda verdiğimiz çaba olumlu sonuçlandı. Emek verdikçe, çalıştıkça her şeyin üstesinden geliriz. Yeter ki yapacağımız işe inanalım. Oturarak bir şey elde edemeyiz. Her daim çözüm yolları araştırmalıyız. Nitekim de öyle oldu. Anıtlar Kurulundan çıkan izin bizi çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın huzuru bizim için çok önemli. Hayırlı, uğurlu olsun” sözlerine yer verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv