İstanbul'a açıldılar

  • 0
  • 502
İstanbul'a açıldılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in ve Türkiye'nin en büyük tiyatro sahnelerinden biri olan Haldun Dormen Sahnesi'ne sahip olan ve oyunlarıyla şehrin kültürel yaşamına büyük bir renk getiren Sahne Tozu Tiyatrosu İstanbul'a açıldı.

İkinin Biri adlı oyununu izleyicileriyle buluşturan Sahne Tozu Tiyatrosu, Okan Bayülgen'in sunduğu Dada adlı talk show programına katıldı. Programda Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kurucusu Çağlar İşgören ve oyuncuları Çağrı Turnalı İle Öznur Öztürk'e İkinin Biri adlı oyunun yönetmeni Göksel Kortay ve Sahne Tozu Tiyatrosu'nun sanat danışmanlığını üstlenen Haldun Dormen eşlik etti.
Programda ilk sözü alan Haldun Dormen, Sahne Tozu Tiyatrosu için "Gerçekten çok çalışıyorlar ve Türkiye'nin en iyi tiyatrosu olacaklarına eminim. Onlar benden çok şey öğreniyor ama ben de onlardan çok şey öğreniyorum" derken, Göksel Kortay da ekibe övgüler yağdırarak, tiyatronun İstanbul'a da bir akademi açacağının müjdesini verdi.

"Dormen ekolünü devam ettirmek en büyük hayalim"
Okan Bayülgen'in Haldun Dormen'i örnek gösterdiği "Siz böyle olabilecek misiniz?" sorusunaysa Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören, "Türkiye'de Dormen ekolünü arkadaşlarımla birlikte devam ettirebilmek en büyük hayalim. İnandık ve hocalarımdan tam destek geldi. Birçok şey manevi güçle oldu ve bunlar unutulamaz. Biz her sezonun sonunda diğer sezonu konuşuruz. İkinin Biri konuşulduğunda yönetmeyi kabul ettiler. Geçmişte Haldun Dormen bize cep tiyatrosu açmayı önerdi. Onun önerdiği bir oyunu oynadık. Sonrasında tarihte Dormen Tiyatrosu daha büyük bir sahneye geçmişti, biz de cep tiyatrosu sonrası büyük bir sahneye geçtik. Baktık aynı gidiyor. Biz de Dormen ekolüne ayak uydurduk. Tiyatromuz Türkiye'de en iyi tiyatro eğitimi veren ilk 10 tiyatrodan biri olarak seçilmiş. Biz çok mutlu olduk" dedi.

"Oyundan bahsederken bile heyecanlanıyorum"
Sahne Tozu'nun oyunlarından bahseden Öznur Öztürk, "Şu anda İkinin Biri adlı oyunumuz var.  Ben 27 yaşındayım ve Haldun Hocam, Göksel Hocam ve Çağlar Hocam sayesinde çocuk yaşta tanıştım tiyatroyla. Göksel Kortay ile çalışmak çok keyifliydi. Oynamak da çok çok keyifli. Oyundan bahsederken bile heyecanlanıyorum. İzmir'de matine yapan özel tiyatro çok az." dedi.
Ayrıca programın bir diğer konuğu oyuncu Hakan Bilgin de İkinin Biri isimli oyunu daha önce ismini değiştirerek yönettiğini belirtirken Sahne Tozu Tiyatrosu'na da başarı dileklerinde bulundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv