İşte Anadolu!

  • 0
  • 599
İşte Anadolu!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gün akşam iki kültür şölenine birden evsahipliği yapacak. İsmet İnönü’de “Kardeşlik Töreni - Samah” gösterisi, Havagazı Fabrikası’nda ise “Lazca caz” yakıştırmasıyla sevilen Fuat Saka’nın “çim konseri” var.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Temmuz Perşembe günü (yarın) İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Ankara Deneme Sahnesi’nin “Kardeşlik Töreni-Samah” gösterisine ev sahipliği yapacak. Deneme Sahnesi tarafından 1980 yılından bu yana izleyici ile buluşan kardeşlik töreni, Anadolu mozaiğinin bir parçası olan Alevi inancı, kültürü ve geleneklerini tanıma fırsatı sunuyor.  Alevi-Bektaşi inancının eşitlik, hoşgörü, adalet, kardeşlik, barış, sevgi, dürüstlük, doğruluk, kadın erkek eşitliği ve sosyal adalet gibi bin yıllık kültürünün yansıtılmaya çalışıldığı gösteride, bir cem ayini içinde yer alan farklı törenlerin, farklı yörelerin samahları bir araya getiriliyor.

Saat 21.30’daki kardeşlik töreni,  akademik alanda köy seyirlik oyunları ile tanınan ve aynı zamanda yönetmen, oyuncu, dramaturg olan Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönetiminde izleyici ile buluşacak.
 
“Lazca caz” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz döneminde “Perşembe klasiği” haline getirdiği çim konserlerinde bu kez Fuat Saka’yı konuk ediyor. Müziğine “Lazca caz” yakıştırması yapılan Saka, sevilen parçalarını seslendirecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda konser saat 21.00’da başlayacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv