İstifacı vekillerden basın toplantısı

  • 0
  • 1.279
Yazı Boyutu:

AKP'den istifa eden üç İzmir milletvekili Ertuğrul Günay,İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan Alsancak’ta bulunan Tarihi Havagazı Fabrikası’ndabasının karşısına çıktı.

Üç bağımsız milletvekili adına ilk konuşan  Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir BağımsızMilletvekili Ertuğrul Günay,  "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir çokkuralını alt üst eden bu anlayış karşısında sessiz kalmamız, millete ihanetetmek anlamına gelirdi. Bizim bir inancımız var, o inancımız bize haksızlıklarkarşısında susmanın şeytanla işbirliği olduğunu söylüyor. O yüzden susmayıdeğil itiraz etmeyi seçtik” dedi.

GÜNAY’DAN YENİ PARTİ MESAJI
Konuşmasında yeni bir siyasi partinin de sinyallerini veren Ertuğrul Günay,  Türkiye'nin yeni bir siyasete ihtiyacıolduğunu belirterek  "Türkiye toplumunun demokrasiye ekonomikgelişmeye ihtiyacı var. Türkiye toplumu adalet istiyor. Bütün partiler bunabakacak. Kendilerini revize edecekler. Toplumun ihtiyacını görülerse yollarınadevam edecekler. Karşılamazlarsa toplum yeni siyasi hareketleri bağrındançıkaracaktır.  Bunun karşılanmamasıhalinde yeni bir çocuğun doğumunu buradan müjdeliyorum" diye konuştu.

30 MART ÇAĞRISI
Allah'tan başka hiç kimseye boyun eğmeyeceklerini ve itirazlarını  millete söylemeyi seçtiklerini dile getirenGünay, “Bir yoldan ayrılma varsa, yoldan sapan yolsuzluklara tenezzüledenlerdir.  Biz adalet istiyoruz ve  bu yerel seçimde umut ediyoruz, dua ediyoruzki milletimiz siyasetteki bu akıl karışıklığını giderecek" dedi.

KEŞKE 17 ARALIK BAŞIMIZA GELMESEYDİ
Günay'ın ardından söz alan lhan İşbilen ise; "İnsanız, beşeriz mutlakayanlışlarımız olabilir ama bu yanlışlarda devam etme ve milletin huzurunda aynışeyleri tekrar edilecek bir şey değil. Keşke bunlar görülseydi, bu 17'sibaşımıza gelmeseydi" dedi.

ERDAL KALKAN: KISA PANTOLONLA GEZERKEN
Büyük bir şaşkınlık içinde olduğunu ifade eden Erdal Kalkan, "Öyle birsüreçten geçiyoruz ki, şu an bakan olarak geçinenler kısa pantolonla gezinirkenben milletvekiliyim. Nereden başlayacağımı, ne diyeceğimi bilemiyorum bir türlü. Camide içki içildi, denildi belgeleri milletesunulamadı. Türbanlı bacımız saldırıldı denildi asılsız çıktı.  İçişleri bakanı Ala’nın ne yaptığını hepinizbiliyorsunuz. Urla’da Sayın Günay’ın bakanlığı zamanında yıktırılma kararıalınan ve  35 yıldır orada olduğu iddiaedilen villaların 2 yıl önce yapıldığı ortaya çıktı.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendini hukukunüstünde görüyor.  Türkiye toplumunundemokrasiye ekonomik gelişmeye ihtiyacı var. Türkiye toplumu adalet istiyor.Bütün partiler buna bakacak. Kendilerini revize edecekler. Toplumun ihtiyacınıgörülerse yollarına devam edecekler. Karşılamazlarsa toplum  yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır”diye konuştu.

AKP'LİLER TOPLANTIYI BASTI
Ertuğrul Günay'ın konuşması sırasında bir grup AKP'litoplantı salonunu bastı. Salona giren AKP'liler ''Recep Tayyip Erdoğan''sloganları atarak eski AKP'li Günay'ı protesto ettiler. Protestocularınsalondan uzaklaştırılmasının ardından Günay, ''Bunlar mevkiye makama parayabiat ederler'' dedi.



YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv