İtalya’dan ikişer ödül

  • 0
  • 2.704
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Demet Eytemiz’in öğrencileri Ege Emlek ve Güneş Kepekçi,  İtalya’nın Bari kentinde düzenlenen 24’ncü Young Musician International Competition Citta di Barletta  piyano yarışmasından ikişer ödülle döndü.


Ege Emlek; Competition 'Città di Barletta' piyano yarışmasında 2’cilik ödülünü kazanırken, seslendirdiği Fazıl Say’ın 3 ballade’ının 1’ncisi “Nazım’’  eseriyle “ülkesini en iyi temsil eden yarışmacı’’ ödülünü alırken Güneş Kepekçi ise aynı yarışmada 2’ncilik ödülü veFazıl Say’ın “Kara Toprak” adlı eseriyle “Kontamporen Müzik” ödülü aldı.

Öğrencilerinin kazandığı ödüllerin sadece kendileri için değil, Türkiye için, İzmir için, Dokuz Eylül Üniversitesi ve DEÜ Devlet Konservatuvarı  için de çok önemli olduğunu belirterek,  gurur kaynağı öğrencileri ile ilgili şu bilgileri verdi.  

Ege Emlek’in 1993 yılında İzmir’de doğduğunu, 2005 yılında D.E.Ü DevletKonservatuvarı piyano bölümünde Öğr. Gör. Pınar Kebapçılar ile ilk piyano çalışmalarına başladığını belirten Eytemiz, “Ege;  2008 yılında 3,  5,  7,  8 ve  9’ncu Pera Piyano Festivalleri’nde Victor Santiago Asuncion, Marina Horak, Zöhrab Adıgüzelzade, Atanas  Atanassov, Ferid Adıgüzelzade, Tamara Poddubnaya, Aldo Ragone, Emre Şen, Emre Elivar, Maria Prinz’in Workshop’ına katıldı. İlk resitalini 16 yaşında veren Ege, Salzburg’ta Zell An Der Pram’da 10 günlük yaz kursunda Gottlieb Wallichile çalıştı. 8’nci Pera Piyano Yarışması’nda 17-22 yaş kategorisi’nde ‘’En iyi Türk Bestecisi yorumcusu’’ ödülü aldı.  Emek ile Lisans 2’nci sınıf öğrencisi olarak çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi. 

Güneş Kepekçi’nin se 1996 yılında İstanbul’da doğduğunu ve 2010 yılında D.E.Ü Devlet Konservatuvarı sınavını kazanarak öğrencisi olduğunu  dile getiren Eytemiz, “Güneş; ilk resitalini 15 yaşında verdiğini 7’nci  Pera PiyanoYarışmasında 13-16 yaş kategorisinde 3’ncülük ödülü ve 8’nci Pera Piyano yarışmasında “Mansiyon” ödülü aldı. 2013 yılında düzenlenen Gümüşlük Piyano Festivalinde Lilya Zilberstein, Kart De Yong ve Gülsin Onay‘la  masterclass yaptı. Güneş, halen D.E.Ü Devlet Konservatuvarı’nda Lise 4’ncü sınıfta öğrencim olarak çalışmalarını sürdürüyor ve yepyeni yarışmalara hazırlanıyor.” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv